Vesti iz rukometa

Poraz u Norveškoj koji ne boli: Vojvodina u četvrtfinalu EHF kupa

komentari (0)

Autor: Vladimir Sukdolak

19.02.2023 18:03
Poraz u Norveškoj koji ne boli: Vojvodina u četvrtfinalu EHF kupa MN Press

Rukometaši Vojvodine plasirali se u četvrtfinale EHF Kupa uprkos porazu od Arendala u Norveškoj 37:33 (18:18). Novosađani su prethodno pred svojim navijačima slavili ubedljivo, 42:29, pa plasman među osam najboljih nijednog trenutka revanša nije dolazio u pitanje.

Mladi Luka Rogan bio je najefikasniji u gostujućim redovima sa šest pogodaka, jednim više od Ocvirka i Puhovskog. Četiri puta pogodio je Grozdanić, tri Vasić, Milan Milić i Pušica. 

Imao je domaćin i "plus šest" (36:30) u finišu, ali prvi poraz u novoj godini neće teško pasti srpskom šampionu koga čeka žreb u Beču naredne nedelje, kada će i saznati ime rivala u borbi za polufinale.

Pančevci su pobedili u revanšu, pred oko 1000 gledalaca u dvorani Strelište Karvinu sa 31:26 (15:14), ali češki tim ide dalje jer je u prvom meču pre sedam dana slavio sa 30:22.

Tim Nenada Kraljevskog je prethodno preskočio tri prepreke, litvanska Dragunas Klaipeda, italijanski Konversano i Bešiktaš, ali je loša utakmica u Češkoj kumovala eliminaciji. Serijom 5:0 sredinom nastavka, srpski tim je došao do 25:20 i stvorio tračak nade, ali je plus pet ostao maksimum do kraja. 

Odličan na golu je bio Nemanja Marjanović, koji je, zanimljivo, dugo branio baš za Karvinu, ali ništa slabiji na drugoj strani nije bio ni Petr Mokroš. 

Dinamo su do pobede vodili pivotmen Uroš Pavlović sa sedam golova, Danilo Radović je postigao šest, Stefan Sunajko četiri, a Marko Perović, Duško Čelica i Veljko Čabrilo su po tri puta zatresli mrežu gostiju iz Češke. Nemanja Marjanović je imao 12 uspešnih intervencija, a Obrad Ivezić jednu.

(Balkan Handball)