Vesti iz rukometa

Srbija deklasirala Tursku na Banjici i overila plasman na Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2023 19:36
Srbija deklasirala Tursku na Banjici i overila plasman na Svetsko prvenstvo MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Tursku 33:25 (16:15) u revanš meču baraža za Svetsko prvenstvo i plasirala se na planetarnu smotru, koja će ove godine održati u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

U prvom susretu u Giresonu, Srbija je zabeležila ubedljivu pobedu (33:24) od čak devet golova razlike, pa je danas na Banjici samo trebala da overi plasman. Meč u Beogradu ujedno je bio i poslednji za nekoliko reprezentativki, a nakon dugogodišnjeg igranja u nacionalnom timu, od dresa Srbije oprostile su se Jovana Stoiljković, Jelena Lavko, Kristina Graovac i Tamara Radojević.

Nakon ravnopravne igre u prvom poluvremenu, ekipa Uroša Bregara stekla je prvu osetniju prednost u 35. minutu, kada je golom Sanje Radosavljević povela 21:16. Turkinje su na krilima raspoložene Bejze Karacem držale priključak do tog trenutka, ali su u nastavku meča izgubile konce u svojoj igri, a Srbija nije ispuštala gas.
 

MN Press

 

 

Odličnom igrom u tranziciji, kao i zahvaljujući sjajnim interevencijama Jovane Risović (9/17 odbrana) i Kristine Graovac (8/28), Srkinje su zaustavile nalete rivalki i u jednom trenutku imale deset golova prednosti (31:21), pa je selektor Bregar u finišu dao šansu igračicama sa manjom minutažom.

Najefikasnija na utakmici bila je pomenuta Karacam sa 10 golova (10/13 iz igre). Sa druge strane, Srbija je imala više raspoloženih rukometašica, a listu strelaca predvodila je Jovana Stojiljković sa sedam golova. Sanja Radosavljević pomogla je sa pet, koliko je imala i Jelena Lavko.

Svetsko prvenstvo će se održati od 29. novembra do 17. decembra u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.