Vesti iz rukometa

Bregar pred revanš meč sa Turskom: Čeka nas nova era ženskog rukometa

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.04.2023 16:12
Bregar pred revanš meč sa Turskom: Čeka nas nova era ženskog rukometa MN Press

Selektor ženske rukometne reprezentacije Uroš Bregar izjavio je danas da njegov tim mora da uđe maksimalno oprezno u meč protiv Turske u revanšu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 29. novembra do 17. decembra u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

Srbija je u prvom meču u Giresunu slavila 33:24, a revanš duel je na programu sutra od 18 sati na Banjici.

"Želim ovom prilikom da se zahvalim najiskusnijim igračicama što su prihvatile poziv da dođu da pomognu. Čeka nas nova era ženskog rukometa što se vidi kroz mlade igračice koje su već dobile priliku. Dobro smo se spremali ovih nekoliko dana i očekujemo ozbiljnu utakmicu kojoj pristupamo maksimalno oprezno", rekao je Bregar, preneo je zvanični sajt RSS.

Na meču sa Turskom od nacionalnog dresa Srbije oprostiće se Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Kristina Graovac i Tamara Radojević.

"Moram da priznam da me čini jako srećnom što će kraj reprezentativne karijere biti baš na Banjici, to je teren na kojem sam i počela sa nacionalnim timom. Spremali smo se za ovaj dvomeč, napravili razliku koja će nam omogućiti da uživamo u utakmici kod kuće i da se oprostimo na pravi način", izjavila je Kristina Liščević.
 

MN Press

 

Ona je istakla da je uvek bilo veliko zadovoljstvo igrati za Srbiju.

"Hvala reprezentaciji što je uvek računala na nas, a mladim devojkama želim mnogo uspeha u budućnosti", dodala je Liščevićeva.

Kapiten Srbije Jovana Stoiljković je istakla da će meč sa Turskom biti pun emocija.

"Plus devet golova je razlika koja nam omogućava da budemo korak bliže cilju, očekuje nas dobra utakmica u kojoj će Turska pokušati da iznenadi i napravi preokret. Mi smo se maksimalno pripremile da to onemogućimo. Uvek je bila čast igrati za reprezentaciju i tako će biti i u ovom poslednjem susretu. Biće emotivno, ali cilj nam je da reprezentativnu karijeru završimo na lep način", zaključila je Stoiljkovićeva.