Vesti iz rukometa

Jedan gol je falio: Vojvodina pobedila Kadeten, ali ostala bez nokaut faze Lige Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 22:20
Rukometaši Vojvodine MN Press
Rukometaši Vojvodine

Rukometaši Vojvodine pobedom su se oprostili od ovogodišnjeg izdanja Lige Evrope. Uprkos trijumfu nad Kadetenom 24:21 (11:8), desetostruki šampion Srbije nije uspeo da slavi sa više od četiri gola razlike, pa je sa dve pobede u grupnoj fazi okončao učešće na međunarodnoj sceni ove sezone.

Posle poraza od Flensburga, srpski tim imao je šanse da izbori mesto među 12 najboljih ekipa u takmičenju, ali je švajcarski tim ipak uspeo da sačuva rezultat i zahvaljujući boljoj gol razlici, prođe u narednu fazu.

Utakmica nije mogla bolje da počne po Novosađane, koji su zahvaljujući požrtvovanoj igri na obe strane terena, poveli 7:0 u ranoj fazi meča, da bi sredinom poluvremena na semaforu pisalo - 10:3. Blistao je Pukhoski, po čijim su notama igrali domaćini većim delom utakmice. Veliki doprinos u napadu doneo je i Ocvirk, ali, nažalost, dobro izdanje Vojvodine u prvom poluvremenu, trajalo je samo do finiša istog, pošto je švajcarska ekipa serijom 5:1 u režiji Rikardsona i Pijetrasika stigla do priključka pred odmor (11:8).

Za razliku od prvog poluvremena, nastavak utakmice se nije igrao u serijama, već po principu "gol za gol". Rogan, Ocvirk i Rađenović predvodili su listu strelaca srpskog tima u drugom delu igre, gde je Vojvodina u jednom trenutku imala i šest golova prednosti (18:13). Ali se Kadeten opet vratio zahavaljujći dobroj igri u tranziciji i prvenstveno, Rikardsonu, koji je tokom čitave večeri bio gotovo nepogrešiv na desnom krilu. 

Posle poena Pjetrasika, Kadeten je na četiri minuta do kraja stigao na dva gola razlike (23:21). Đorđić je potom sa penala odveo Novosađane na "plus tri". Švajcarski tim igrao je dosta u pasivno u finišu, pa je srpska ekipa dobila šansu u poslednjem minutu da dođe do pobede. Zadnji napad nacrtan je za pivotmena Ratkovića, ali, nažalost, on nije dobro prihvatio loptu na "kapici", čime je ugašena i poslednja nada srpskog tima o prolasku u dalji tok takmičenja.

EHL Liga Evrope, 6. kolo, grupa 3.

Silkeborg - Flensburg 26:45

Vojvodina - Kadeten 24:21
 

 

Standings provided by Sofascore