Vesti iz rukometa

Vojvodina imala blistave trenutke, ali ipak poražena od Kadetena: Oslabljene "lale" porazom počele drugu fazu EHF Lige Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 20:32
rukometna ekipa Vojvodine Rukometni klub Vojvodina
rukometna ekipa Vojvodine

Uprkos odsustvu čak šestorice važnih prvotimaca, Vojvodina je otišla u Švajcarsku s odvažnom idejom da se maksimalno isprsi Kadetenu na njegovom terenu, u prvom krugu Top 16 faze EHF Lige Evrope, i nije da nije jedno vreme bila egal sa rivalom, međutim na kraju je platila ceh slabijem rosteru i lošiji napad nego inače - 27:24 (15:13).

Imale su "lale" čak četiri gola više od domaćina u 18. minutu (10:6), pa opet su u jednom trenutku upale u ritam sastava iz Šafhauzena i krenuli da padaju. Jeste im pošlo za rukom da im u nastavku odmah priđu na gol minusa (15:14), u nekoliko navrata su kaskali dostižnih dva koraka (16:14, 17:15), ali nisu više mogli da uhvate "zadnji voz".

Kadeten je rutinski odbijao atake na svoju zalihu, a na ruku su mu išla i tri neiskorišćena sedmerca Novosađana, kao i njihov podbačaj u igri sa krilnih pozicija. Zato je ekipa trenera Borisa Rojevića ostala na dva boda, dok je pobednik otišao na četiri u konkurenciji Silkeborga i Flensburga.  

Najefikasniji igrač meča bio je Islanđanin Odin Tor Rikardson sa osam golova, od toga tri sa linije sedam metara, uz samo jedan promašaj za 60 minuta. Španski repezentativac Đoan Kaneljas zatresao je mrežu pet puta, Luka Maroš je dodao četiri, dok su Mehdi Ben Romdane i Marvin Lir dali po tri gola. Golman Kristian Pilipović skupio je 13 odbrana. 

Petar Đorđić i Milan Golubović su dali po četiri gola za Vojvodinu, a Nemanja Ratković, Branko Tomić, Luka Rogan i Boris Puhovski po tri. Andrej Trnavac je imao šest odbrana, a Fran Lučin četiri. Sveukupno, nedovoljno za "brejk" u okolnostima skraćenog izbora na bekovskim pozicijama. 

Srpski prvak sledeći meč u Grupi 3 igra sledećeg utorka, kada mu na "Slanu baru" dolazi šampion Evrope iz 2014. godine, Flensburg. 

Standings provided by Sofascore