Vesti iz rukometa

Petar Đorđić kapitalno pojačanje rukometnog kluba Vojvodina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2023 11:57
Petar Đorđić je uzdanica Srbije na EP Guliver/Imago Sports
Petar Đorđić je uzdanica Srbije na EP

Rukometni klub Vojvodina dobio je veliko pojačanje, jer je ugovor sa srpskim šampionom do juna 2025. godine potpisao Petar Đorđić (33).

"Bomba je detonirana. Dobro došao u tabor srpskog šampiona. Voša pojačava tim za evropsko proleće", istakli su Novosađani.

Nekadašnji igrač Veclara, Flensburga, Hamburga, beloruskog Meškov Bresta i Benfike konačno će svoju moć pokazati i u srpskom rukometu, staviće se na raspolaganje Borisu Rojeviću za drugi deo sezone, napad na duplu krunu u Srbiji i nokaut fazu EHF Lige Evrope.

Sjajni levi bek je imao problema sa Ahilovom tetivom zbog koje je pauzirao dva meseca. Prošle nedelje se vratio u tim Hote Gonzalesa, zablistao, dao je 10 golova Gimaraisu i prebacio broj od 1.000 pogodaka u dresu najpopularnijeg kluba u Portugaliji. U sezoni 2021/2022. rođeni Šapčanin je bio najbolji strelac Lige Evrope, a sa Lazarom Kukićem je bio uzdanica velikana iz Lisabona koji je osvajanjem ovog takmičenja ostvario najveći uspeh u istoriji portugalskog klupskog rukometa.

Njegovo iskustvo doprineće da osvajač EHF kupa prošle sezone pokuša u evropskoj ligi da prođe u nokaut fazu u duelima sa Flensburgom i Kadetenom Šafhauzenom. Novosađani na toj poziciji imaju Aziza i Ocvirka, ali "top" u ruci sina nekadašnjeg golmana Metaloiplastike Zorana Đorđića će sigurno pomoći ekipu da ostvari visoke ciljeve.

Jedan od aduta Tonija Đerone danas očekuje početak priprema sa reprezentacijom Srbije za Evropsko prvensvo u Nemačkoj od 10. do 29. januara, a rivali Orlovima u prvoj fazi u Minhenu biće Island, Mađarska i Crna Gora.