Vesti iz rukometa

Boris Rojević dobio poverenje RSS: Vujin novi sportski direktor reprezentacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 14:35
Boris Rojević novi selektor rukometne reprezentacije Srbije MN Press
Boris Rojević novi selektor rukometne reprezentacije Srbije

Posle nešto više od mesec dana, muška seniorska reprezentacija Srbije dobila je novog selektora. Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije u četvrtak je na sednici u Zrenjaninu jednoglasno dao poverenje trofejnom stručnjaku Borisu Rojeviću (44).

Novi selektor trener ranije je vodio juniorsku selekciju Srbije, imao je iskustva i rada u okviru stručnog štaba seniorskog tima, a za to vreme je veoma uspešno na domaćoj i međunarodnoj sceni predvodi  Vojvodinu. Rojević je projektovan da bude dugoročno rešenje na klupi "orlova". Predsednica RSS uputila je čestitke novom selektoru i poželela mu mnogo sreće i uspeha u ime celokupnog Upravnog odbora.

"Između dva kandidata UO je ukazao poverenje Borisu Rojeviću. Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evrokupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci i preporučilo kao jednog od najozbiljnijih kandidata. Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Toniju Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam  Olimpijske igre 2028. godine", poručila je Delić.

 

 

Upravni odbor je u otvorenoj diskusiji apostrofirao maksimalnu podršku novom selektoru u radu i funkcionisanju, kao i u postavljanju zajedničkih strategija i ciljeva za napredak i nove uspehe srpske rukometne muške reprezentacije.  

Pored Borisa Rojevića, Upravni odbor ukazao je poverenje i Marku Vujinu koji će u budućnosti obavljati funkciju sportskog direktora muške seniorske reprezentacije Srbije.

"O sportskim postignućima Marka Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reprezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima. U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu", podvukla je predsednica RSS.

Seniorsku selekciju Srbije očekuju prve akcije, EHF nedelja nacionalnih timova, u okviru koje će Srbija putovati na dvomeč sa selekcijom Poljske. Pre samih aktivnosti na terenu, biće sprovedena i zvanična promocija sportskog direktora muške seniorske reprezentacije Srbije, novog selektora i njegovog stručnog štaba.