Vesti iz rukometa

Vojvodina parirala Flensburgu samo u prvom poluvremenu: Oslabljene "lale" daleko od saplitanja bivšeg prvaka Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 20:19
Boris Rojević, trener Vojvodine, drži tajm-aut MN Press
Boris Rojević, trener Vojvodine, drži tajm-aut

Vojvodina i dalje nema pobedu u drugoj rundi rukometne Lige Evrope, pošto je poražena i od favorizovanog Flensburga  - 26:36 (13:14) u novom kolu grupe 3 ovog EHF klupskog takmičenja. Htela je i pokušala mnogo više, ali je otpor kadrovski oslabljenih "lala" moćnom gostu iz nemačke Bundeslige sveden na prvu polovinu meča. 

Moralo je da prođe tri minuta da krcate tribine novosadske "Slane bare" vide prvi gol, nažalost u mreži Andreja Trnavca. Od tog trenutka pa sve do povlačenja na mini pauzu, skandinavska kolonija u redovima nemačkog sastava bila je u vođstvu.

Prednost je najviše narasla do +4  u 11. i 13. minutu (3:7, 4:8), ali vladar Starog kontinenta iz 2014. godine nije u nijednom trenutku "gazio" domaćina, kom su i ovog puta nedostajali povređeni reprezentativci Stefan Dodić i Vukašin Vorkapić, kapiten Miljan Vukovljak i Milan Milić.

Imali su osvajači poslednjeg izdanja EHH kupa problema u oba pravca igre, ali ne da nisu očajavali i predavali se nego nisu nikako odustajali od hvatanja priključka. Predvođeni bivšim igračem Flensburga, Petrom Đorđićem, tri puta su dolazili u priliku da izjednače rezultat, ali nisu ih iskoristili. 

 

 

Uvek je nešto nedostajalo.... Pa, opet, su upeli da se izbore za sitan zaostatak na poluvremenu (13:14), a dve vezane odbrane golmana u zadnjem napadu dale su krila "lalama". Na tom talasu je Đorđić, šestim preciznim udarcem u tom trenutku, čim su se ekipe vratile na teren poravnao odnos snaga na semaforu (14:14).

Nakratko, jer je jedan od glavnih favorita za trofej LE brzo odmakao na dva koraka (14:16), odbio nove pokušaje za egal (15:16, 16:17), pa krenuo da pojačava šuterski tempo i povećava zalihu. U 46. minutu prvi put je imao velikih osam golova viška (18:26). 

Već tada je bilo jasno na koju stranu će otići bodovi i ko će se primaći direktnom plasmanu u sledeću fazu LE, a ko vrlo moguće šansu da dođe do istog cilja tražiti kroz plej-of. Flensburg su do nove "recke" vodili August Pedersen, kao osmostruki strelac, te golman Benjamin Burić (osam uspelih intervencija), dok je u poraženom timu najviše pružio bek Petar Đorđić (10). 

Sledećeg utorka Novosađni gostuju Flensburgu na Baltiku u pretposlednjem meču druge faze Lige Evrope, dok su prošle nedelje su poraženi od Kadetena. Pomenuti švajcarski predstavnik večeras je izgubio na gostovanju danskom Silkeborgu (36:30). 

Standings provided by Sofascore