Vesti iz rukometa

Toni Đerona za TV Arena sport: Bili smo blizu, ali nismo uspeli, zato sam razočaran

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 11:54
Toni Đerona za TV Arena sport: Bili smo blizu, ali nismo uspeli, zato sam razočaran MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije nije ostvarila očekivan rezultat na EP u Nemačkoj što je krivica selektora, mada je činjenica da su "orlovi" bliži vrhu nego što su to bili ranije, sutština je onoga što je u velikom intervju za TV Arena sport rekao, sada već bivši slektor nacionanog tima Toni Đerona.

Španski stručnjak je sporazumno raskinuo ugovor sa Rukomentim savezom Srbije, pominje se da bi njegov naslednik mogao da bude Danijel Anđelković, a ko god da dođe, u nasleđe mu je ostavljen veliki potencijal i još veći pritisak da se uradio "nešto veliko".

Đerona nije uspeo da obezbedi prolaz u drugu fazu Prvenstva u Nemačkoj i zbog toga je okončana njegova epizoda u Srbiji za koju se ne može reći da je bila toliko loša, koliko se čini kad se podvuče crta nakon četvorogodišnje saradnje.

"Kada nema rezultata uvek je kriv trener i nemam nikakvih problema da tu krivicu pruzmem. Uvek sam to uradio. Činjenica je da smo eliminisani zbog poraza od gola i jednog poraza od dva gola razlike, a to znači da smo blizu, samo što nam očligledno nedostaje još malo", rekao je Đerona.

Iskusni stručnjak je pričao o mnogim temama, ali je posebno naglasio da je uspeh reprezentacije uvek povezan sa radom u klubu.

"Kada smo pobedili Francusku u Zrenjaninu rekao sam da je to uspeh srpskih klubova, jer je rezultat nacionalnog tima uvek povezan sa radom u klubovima, a tako je i sada. Imali smo problema sa nekim povređenim igračima, drugi su u slabijoj formi, a ima i onih koji su pošteno rekli da ne mogu da odgovore onnome što se od njih očekuje", naglasio je Đerona, a zatim istako da ne misli kako je ekipa podlegla pritisku:

"Ne verujem, ali to morate njih da pitate. Što se mene tiče on je isti od prvog dana kad sam došao u Srbiju, mada je sada ulog bio i plasman na Olimpijske igre, Međutim, ne verujem da je to presudilo. Jendostavno, napravili smo neke greške, nešto bih i ja sa ove distance promenio da mogu i nismo uspeli da opravdamo očekivanja."