Vesti iz rukometa

Ništa od čuda za Farane: Porazom od Poljske završili nastup na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 20:45
Ništa od čuda za Farane: Porazom od Poljske završili nastup na EP Tanjug/(Soeren Stache/dpa via AP)

Rukometna reprezentacija Farskih Ostrva nije uspela da napravi čudo i ostvari plasman u narednu fazu Evropskog prvenstva. Farani su večeras poraženi od Poljaka rezultatom 32:28.

Prvo poluvreeme bilo je gotovo u potpunosti izjednačeno. Tek u jednom trenutku su Farani poveli sa dva gola razlike, što je bila najveća razlika viđena u prvom delu. O izjednačenosti prvog poluvremena najbolje govori njegov konačan rezultat - 15:15. 

Ipak, u drugom poluvremenu se bolje snašla Poljska i stigla do trijumfa.

Poljake je do pobjede vodio Sićko, sa deset postignutih golova. Pratio ga je Syprzak sa golom manje. Važnu ulogu u trijumfu imao je i golman Skrzyniarz, koji je upisao 11 odbrana. 

U ekipi Farskih Ostrva istakao se Av Teigum. On je deset puta tresao mrežu Poljaka. Pratio ga je Skipagotu, koji je večeras postigao devet golova, uz pet asistencija.

Tako su Farani okončali svoj nastup na Evropskom prvenstvu koje će dobro pamtiti, i to zbog velikog iznenađenja priređenog protiv favorizovane Norveške - tada su izborili istorijski remi. Poljska će svoj nastup okončati na trećem mestu. Radi se o grupi D, iz koje će dalje ići Slovenija i Norveška.
 

Standings provided by Sofascore