Vesti iz rukometa

Istorijska pobeda Gruzije na EP: "Zmajevi" se novim porazom oprostili od takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 20:31
Istorijska pobeda Gruzije na EP: "Zmajevi" se novim porazom oprostili od takmičenja Profimedia

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Gruzije rezultatom 19:22 u trećem kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. 

"Zmajevi" su odlično otvorili utakmicu. Poveli su golom Marka Panića za 1:0. Usledio je period od sedam minuta bez golova na obe strane, a onda je Faljić pogodio za 2:0.

Nastavili su izabranici Irfana Smajlagića sa dobrom igrom, pa su golom Faljića u 15. minutu vodili sa 7:2, da bi tri minute kasnije Panić prednost povećao na plus šest. 

Drugi deo prvog poluvremena doneo je slabiju igru BiH. rukometaša. Gruzijci su napravili seriju od 5:0, a onda su pogotkom na kraju prvog dela izjednačili na 9:9, što je bio rezultat sa kojim se otišlo na odmor. Treba napomenuti i da je u 25. minutu Haseljić zaradio crveni karton.

BiH je bolje otvorila i drugo poluvreme. Golovima Panića i Hadžića "komšije" su povele sa 11:9. Ipak, Gruzija je serijom golova preokrenula i stigla do prednosti od 13:14. 

Ušlo se u neizvesnu završnicu. Gruzijci su uglavnom držali prednost - povremeno i sa dva gola razlike - ali se Smajlagićeva ekipa držala. Ipak, Gruzija je bolje odigrala finiš i stigla do trijumfa.

Najefikasniji igrač BiH bio je Panić sa sedam golova. Pratili su ga Hadžić i Đurđević, koji su po tri puta tresli protivničku mrežu. Ahmetašević i Hodžić su upisali po četiri odbrane, dok Benjamin Burić nije bio u sastavu.

Kod Gruzijaca, istakao se Tskhovrebadze. On je postigao šest pogodaka.

Na taj način, i BiH i Gruzija su okončali svoje nastupe na Evropskom prvenstvu. Iz grupe E plasman dalje ostvarile su selekcije Švedske i Holadnije. "Zmajevi" su nastup u grupnoj fazi okončali bez ijednog osvojenog boda, dok je Gruzija došla do prve istorijske pobede na Evropskom prvenstvu.
 

Standings provided by Sofascore