Vesti iz rukometa

EP za rukometaše na TV Arena sport: Srbija protiv Islanda na startu takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 10:10
Toni Đerona MN Press
Toni Đerona

Najbolji rukometaši Srbije započinju od 18.00 časova učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a rival će im biti selekcija Islanda.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona rekao je pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj da je grupa C u kojoj su "orlovi" najujednačenija na šampionatu i da je zbog toga potrebno mnogo koncentracije tokom svakog meča.

"Naša grupa je najujednačenija na prvenstvu. Četiri ekipe koje u svakoj utakmici mogu da prevagnu na svoju stranu i to će sve biti teški i izazovni dueli. U drugim grupama favoriti su izrazitiji, dok kod nas to nije slučaj", poručio je selektor Đerona i dodao:

 

 

"Verujem u mogućnosti svog tima, ali Island je ekipa koja ima igrače sa možda najboljim individualnim kvalitetima u napadu. Imaju dosta igrača koji mogu da naprave razliku u igri jedan na jedan. Dosta trče i drže visok tempo, ali znamo svoje prednosti i trudićemo se da ih adekvatno iskoristimo".

Utakmica grupe C igra se od 18.00 časova uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium, a od 17.00 časova na istom kanalu na programu je specijalna studijska emisija posvećana početku učešća "orlova" na Evropskom prvenstvu.

Gosti voditelja Uroša Samardžića će biti nekadašnji reprezentativac Srbije i sada potpredsednik novosadske Vojvodine,  Marko Vujin i selekrtor juniorske reprezentacije, Đorđe Teodorović, a očekue se i uključenje sa lista mesta komentatora TV Arena sport, Stevana Stevanovića.

Evropsko prvenstvo, 1. kolo

grupa C

Srbija - Island 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Mađarska - Crna Gora 20.30 (TV Arena 3 Premium)

grupa B

Austrija - Rumunija 18.00 (TV Arena 3 Premium)
Španija - Hrvatska 20.30 (TV Arena sport 2)