Vesti iz rukometa

Kakav podvig srpskog šampiona u Španiji: Vojvodina na korak od Top 16 faze Lige Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 23:03
Kakav podvig srpskog šampiona u Španiji: Vojvodina na korak od Top 16 faze Lige Evrope MN Press

Rukometaši Vojvodine napravili su veliki korak ka plasmanu u drugu fazu Lige Evrope, posle pobede nad direktnim konkuretnom La Riohom na gostovanju - 32:29 (17:15). Novosađani su nakon kiksa na svom terenu i tesnog poraza od španskog tima u prošlom kolu, pokazali klasu i na krilima 15 odbrana sjajnog golmana Andreja Trnavca prišli na korak od Top 16 faze takmičenja.

Situacija u grupi je sada takva da Silkenborg ima šest bodova na vrhu tabele, koliko ima i drugoplasirana Vojvodina, dok La Rioha ima tri boda, a poslednji Alkaloid jedan.

Vojvodina ima šansu da već naredne nedelje u Slanoj Bari prođe u dalji krug takmičenja, ukoliko savlada ili odigra remi sa skopskim timom. Ali, i u slučaju poraza može da obezbedi nokaut fazu ako favorizovani Silkeborg dobije La Riohu.

Što se liste strelaca sa večerašnjem meča tiče. Najefikasniji u redovima srpskog šampiona bio je Pukhovski sa sedam golova. Rogan ga je pratio u stopu sa šest, dok je Golubović postigao pet golova. Na drugj strani Kabaljero i Moron su bili najefiksaniji sa po sedam pogodaka.

Liga Evrope, grupa F, 4. kolo.

Silkenborg - Alkaloid 35:31 (17:16)
La Rioha - Vojvodina 29:32 (15:17)
 

 

Standings provided by Sofascore