Vesti iz rukometa

Rukometna Liga Evrope na TV Arena sport: Vojvodina u Španiji traži prolaz u sledeću rundu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 13:33
Rukometna Liga Evrope na TV Arena sport: Vojvodina u Španiji traži prolaz u sledeću rundu MN Press

Rukometaši Vojvodine igraju večeras ključni meč za ostanak u trci za sledeću fazu Lige Evrope, jer bi eventulanom pobedom protiv La Riohe na njenom terenu odbili napad pomenutog španskog tima ne njeno drugo mesto u grupi F (20.45, Tv Arena 3 Premium).

Šampion Srbije ima četiri boda, koliko i Silkeborg, predstojeći domaćin ima jedan manje, dok je Alkaloid na dnu tabele (1), pri čemu su Španci pre nedelju dana napravili "brejk" pred navijačima neprikosnovenog vladara našeg rukometa (24:25). 

U takvim okolnostima, bod bi bio veliki kao kuća, dok bi poraz vrlo moguće vodio ka oproštaju od Evrope, a osim rezultatskog pritiska stvar dodatno otežava odsustvo dvojice povređenih bekova Gregora Ocvirka i Milana Milića. 

"Imali smo dug put do Španije, dva presedanja, više od 10 sati, stigli smo u utorak u večernjim satima. Igraćemo bez dvojice bekova, Ocvirka i Milića, ostali su tu. Osetili smo dvoranu u Logronju. Biće teško, ali se ne predajemo, daćemo maksimum, pa videćemo da li će nam to biti dovoljno za pobedu", reči su trenera Vojvidine, Borisa Rojevića.

Grupa F, 4. kolo

La Roha - Vojvodina 20.45 (TV Arena 3 Premium)

Silkeborg - Alkaloid 20.45 

 

Standings provided by Sofascore