Vesti iz rukometa

Nisam verovao da sam dobio poziv, ovo je ostvarenje sna: Matija Nikolić spreman za debi dresu reprezentacije Srbije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.10.2023 12:05
Nisam verovao da sam dobio poziv, ovo je ostvarenje sna: Matija Nikolić spreman za debi dresu reprezentacije Srbije RSS

Rukometaš Vardara, Matija Nikolić izjavio je da će debi za seniorsku reprezentaciju Srbije za njega da bude ostvarenje dečačkog sna.

Nikolić se trenutno u Staroj Pazovi priprema sa reprezentativcima Srbije za EHF nedelju i trebalo bi da zaigra za "orlove" narednog vikenda na prijateljskom meču sa Slovenijom.

"Kada sam video poziv iz RSS, nisam odmah poverovao. Nekako sam bio zbunjen jer ga iskreno nisam očekivao. Ovo je moj san od kad sam bio dete, od kada sam počeo da se bavim rukometom. Izuzetna mi je čast što sam u ovoj grupi igrača, što je neko prepoznao moj talenat i moju igru. Kada sam postao svestan poziva, bio sam srećan kao malo dete", rekao je Nikolić, preneo je zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srbiji će mečevi sa Slovenijom da posluže kao dobra provera za EP, koje će biti odigrano od 10. do 28. januara naredne godine u Nemačkoj, gde će igrači selektora Tonija Đerone igrati u grupi C sa selekcijama Islanda, Mađarske i Crne Gore.

"Ova ekipa je na okupu nekoliko prvenstava, više godina su zajedno zbog svojih izvanrednih rezultata. Nema puno novih lica te mi je zbog toga i veća čast i na neki način privilegija što sam ovde. Tu sam da se dokažem, da mogu da odradim svoj deo posla. Pritisak postoji, ali verujem da mogu da budem značajan faktor u ekipi. Upao sam u ovu grupu, treba da se priviknem, ali i da pokažem da zaslužujem da ovde i ostanem", zaključio je Nikolić.

Srbija i Slovenija će prvi meč odigrati četvrtog novembra u Černomelju, a dan kasnije dve selekcije će se sastati u Kočevju.