Vesti iz rukometa

Đerona saopštio spisak rukometaša za dve prijateljske utakmice protiv selekcije Slovenije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 10:24
Đerona saopštio spisak rukometaša za dve prijateljske utakmice protiv selekcije Slovenije MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije iskoristiće novembarsku EHF nedelju nacionalnih timova da odmeri snage sa ekipom Slovenije u okviru priprema za Evropsko prvenstvo koje se u januaru održava u Nemačkoj.

Susreti između izabranika Tonija Đerone i Uroša Zormana zakazani su za 4. i 5. novembar u slovenačkom Černomelju odnosno Кočevju, a "orlovi" se okupljaju 29. oktobra u Staroj Pazovi.

"Ovo će biti izuzetno važna nedelja i provera za nas jer smo na okupu posle mnogo vremena, budući da smo poslednji put bili zajedno u maju. Iako pratimo sve igrače, neophodno je da budemo zajedno, da provedemo vreme kao tim uživo. Neki od njih su promenili klubove, neki pozicije i uloge unutar postojeće ekipe i sve to je neophodno sada prilagoditi nacionalnom timu", kaže španski stručnjak.

Pored starosedelaca u nacionalnom timu, Đerona je pozvao i nekoliko mladih igrača koje vidi kao budućnost srpskog rukometa.

"Takođe, ovo je prilika i za 'svežu krv' u ovoj grupi momaka i da igrači pokažu svoje mogućnosti i aspiracije u najboljoj seniorskoj selekciji. Pet dana treninga daju prostora za neke igrače da se odmore, a nama da fokus usmerimo i na taktički deo. Utakmice protiv Slovenije su prilika da odmerimo snage sa jako kvalitetnim timom i ti mečevi će nam pokazati pravac u kom će se kretati pripreme do Nemačke”, naglašava Đerona.

Za dvomeč sa Slovencima španski stručnjak opredelio se za sledeći sastav:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar;
Leva krila: Nemanja i Vanja Ilić;
Desna krila: Vukašin Vorkapić i Bogdan Radivojević;
Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan i Marko Jevtić
Bekovi: Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Кos, Miljan Pušica, Matija Nikolić, Lazar Кukić, Marko Milosavljević, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Uroš Кojadinović, Predrag Vejin