Vesti iz rukometa

Dobra grupa, ali moramo da budemo oprezni: Selektor Đerona zadovoljan žrebom za EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 09:20
Dobra grupa, ali moramo da budemo oprezni: Selektor Đerona zadovoljan žrebom za EP MN Press

Najbolji srpski rukometaši i njihov selektor Toni Đerona smatraju da su dobili dobru grupu za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Nemačkoj, ali upozoravaju da ne sme da bude opuštanja.

Kapiten nacionalnog tima podseća da su "orlovi" u proteklih godinu dana pokazali da mogu da se nose sa vodećim evropskim selekcijama, te stoga dueli protiv Islanda, Mađarske i Crne Gore ne bi trebalo da budu preteški.

"Dobili smo, reklo bi se, lakšu grupa, jer smo izbegli selekcije poput Danske, Švedske ili Španije, ali sve selekcije zaslužuju maksimalno poštovanje samim plasmanom na Evropsko prvenstvo i i ne smemo nikoga da potcenimo. Do sada smo pokazali da možemo da se nosimo i savladamo neke od najboljih reprezentacija na svetu, tako da na prvenstvo idemo sa željom da pobedimo svaku utakmicu i siguran sam da to i možemo da uradimo", jasan je kapiten Orlova.

Selektor Srbije, Toni Đerona, istakao je veliku važnost i kvalitet samog šampionata i najavio da njegova ekipa u Nemčakoj ima visoke ambicije..

"Veoma ujednačena grupa, svako svakoga može pobediti. Evropsko prvenstvo je veoma težak turnir, a već prvi ispit imaćemo na startu protiv Islanda. Važna je svaka utakmica i svaki bod, kako zbog šampionata tako i zbog Olimpijskih igara. Cilj je da prođemo grupnu fazu, što neće biti lako, a u glavnoj rundi će nas potom verovatno sačekati ekipe poput Španije, Nemačke i verovatno Hrvatske. Imaćemo okupljanje u oktobru i potom dve nedelje pre početka prvenstva da se maksimalno dobro spremimo za sve izazove koji nas očekuju u Nemačkoj”, rekao je katalonski stručnjak.

Na prvenstvu će učestvovati 24 selekcije koje će se u preliminarnoj rundi takmičiti u šest grupa. Gradovi domaćini biće Dizeldorf, Manhajm, Minhen, Berlin, Hamburg i Кeln u kome će se takođe igrati i finalni mečevi.