Vesti iz rukometa

Ovo iskustvo nam mnogo znači: Emilija Lazić nakon remija rukometašica Srbije u Ankari

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 09:23
Ovo iskustvo nam mnogo znači: Emilija Lazić nakon remija rukometašica Srbije u Ankari Rukometni savez Turske

Malo je nedostajalo da se rukometašice Srbije iz Ankare vrate sa pobedom, ali je na kraju u koferima za Beograd donesen samo jedan bod iz susreta protiv Turske - 29:29.

Kad se podvuče crta nije to ni tako loš rezultat, jer igračice selektora Uroša Bregara zauzimaju drugu poziciju u kvalifikacionoj grupi za odlazak na EP i same odlučuju o svojoj sudbini, ali gledjaući tok cele utakmice ostaje žal za tim izgubljenim bodom.

Ipak, i slovenački stručnjak je istakao da ako nešto treba da raduje posle ove utakmic, to je onda činjenica da je u timu Srbije bilo mnogo mladih igračica koje predstavljaju budućnost srpskog žesnkog rukometa.

"Dobra utakmica iza nas, čestitam devojkama na osvojenom bodu. Zaista važan bod u gostima. Dobra je bila cela nedelja, naročito za nas mlađe koje smo prvi put u seniorskom sastavu. Stekle smo nova iskustva, osetile kako je igrati na najvišem nivou, pa i naučile neke lekcije. Imale smo svoje šanse za pobedu, nažalost ih nismo iskoristile, ali je ovo pravi uvod za ono što nas očekuje, a to je Svetsko prvenstvo”, rekla je Emilija Lazić.

Srbija će u narednom kolu, koje je na programu 28. februara 2024. godine, na svom terenu dočekati Crnu Goru, a pre toga je očekuju pripreme za Svetsko prvenstvo koje se krajem godine održava u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Srpski nacionalni tim će se takmičiti u grupi E zajdno sa reprezentacijama Danske, Rumunije i Čilea, gde se očekuje prolazak u drugi krug takmičenja.