Vesti iz ostalih sportova

Za početak finala, a posle kako bude: Srpski atletičari očekuju puno od sebe na Svetskom prvenstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2023 19:31
Za početak finala, a posle kako bude: Srpski atletičari očekuju puno od sebe na Svetskom prvenstvu MN Press

Budimpešta će od 19. avgusta biti epicentar dešavanja u atletici, jer će glavni grad Mađarske ugostiti najbolje skakačice udalj, šprintere, bacačice koplja, diskaše, skakače uvis, digoprugašice... na svetu. Među njima io devetoro predstavnika Srbije, od kojih će petoro već prvog dana gledati da prebrodi kvalifikacije u svojim disciplinama.

U subotu će na zaletište trofejna skakačica udalj, Ivana Vuleta, njena naslednica Milica Gardašević, bacači kugle Asmir Kolašinac i Armin Sinančević, te Elzan Bibić kog čeka trčanje na 1.500 metara. 

"Iskreno se nadam da će ići sve po planu i da ću baciti najviše ove sezone, i mislim da bi to bilo dovoljno za finale, za sve ostalo nisam siguran", rekao je iskusni Kolašinac, pred izlazak u "krug" od 10 časova i 30 minuta. 

Mlađi i vrlo perspektivni Sinančević nada se da će se istog dana, u finalu od 20.30, uključiti u borbu za medalje. 

"Moja očekivanja na Svetskom prvenstvu su jako velika, nadam se da ću jako dobro proći u kvalifikacijama, iako sam imao problema sa povredama, to je iza mene. Daću sve od sebe da budem najbolji u kvalifikacijama i nadam se u finalu što boljoj poziciji", rekao je Sinančević.

Istog dana u 12.25 na programu su kvalifikacije u skoku udalj u ženskoj konkurenciji. 

"Nadam se da ste raspoloženi da nas bodrite i sigurna sam da ćemo kao tim uspeti da osvojimo veći broj medalja i da ćete uživati. Vidimo se i hvala na podršci", rekla je Vuleta medijima pred predstojeći izlazak na zaletište, prvog dana vikenda. 

Osim pobrojanih atletičarki i atletičara našoj "kraljici sportova" medalje ili visoke plasmane pokušaće da donesu dve Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Marija Vučenović (bacanje koplja) i Slavko Stević (skok uvis).