Vesti iz ostalih sportova

Nenadmašna profinjenost: Ranger Rover Velar

komentari (0)

Izvor: Promo

18.08.2023 11:15
Nenadmašna profinjenost: Ranger Rover Velar promo

Novi Range Rover Velar je istinski izraz modernog luksuza, a odlikuje se najnovijim tehnologijama, tradicionalnom prefinjenošću Range Rovera i upečatljivim, pročišćenim i minimalističkim novim dizajnom.

Nova rešetka u kombinaciji je sa karakterističnim lebdećim krovom, neprekinutom srednjom linijom, i kvakama na vratima u ravni karoserije koje se podižu kada su u funkciji, a sve je to dodatak definiciji najpoželjnije porodice luksuznih SUV vozila na svetu. Nova super-tanka Pixel LED prednja svetla pružaju tehnički izgled poput dragulja i optimizovanu vidljivost, dok je eksterijer unapređen novim nižim zadnjim branikom i tamnim naglascima.

Range Rover Velar je prvi predstavio Range Roverovu filozofiju minimalističkog dizajna, a njegov enterijer podiže ovaj pristup na novi nivo. Novi plutajući 11,4-inčni zakrivljeni stakleni ekran na dodir integrisan je u centralnu konzolu, a pruža trenutnu i intuitivnu kontrolu nad svim ključnim funkcijama vozila.

Ceo niz tehnologija naglašava udobnost i dobrobit putnika, zbog čega je ovaj luksuzni SUV srednje veličine još poželjniji. Range Rover Velar takođe nudi i najtiše vozilo u svojoj klasi za drumsku buku zahvaljujući prefinjenim tehnologijama koje uključuju i revolucionarni sistem Aktivnog poništavanja drumske buke.

Plug-in električni hibrid Velar je sposobniji i fleksibilniji nego ikada, sa većim potpuno električnim dometom vožnje za do 64 km (40 milja) zahvaljujući novom projektu paketa baterija, dok se izbor visokonaprednih benzinskih i dizel-motora odlikuje tehnologijom blagih hibrida za garantovanu prefinjenost i efikasno korišćenje goriva.

Klijenti mogu da biraju između Velar S, Dynamic SE, Dynamic HSE i Autobiography.

Privlačan dizajn

promo

 

 

Range Rover Velar odmah je prepoznatljiv kao Range Rover, dok su njegova sofisticirana elegancija i upečatljiv stav beskompromisni. Vozilo po prvi put predstavlja Range Roverovu filozofiju minimalističkog dizajna, a njegova nova rešetka – uz uvođenje novih Pixel LED prednjih svetala sa prepoznatljivim Dnevnim svetlima (DRL) sa efektom poput dragulja – obezbeđuje jedinstven izgled cele porodice.

Pozadi, snažan ispust pruža sklad i naglašava zadivljujuću dužinu Range Rover Velara. Njegov naglašeni dizajn doprinosi mišićavom stavu vozila, dok novi spušteni zadnji branik naglašava njegove proporcije.

Nova LED zadnja svetla odražavaju tu sofisticiranost svojim privlačnim 3D izgledom i supercrvenim osvetljenjem. Upotpunjena su visokim kočionim svetlom u punoj dužini.

Odvažan, elegantan enterijer Range Rover Velara izražava još veći minimalizam, uz vrhunsku majstorsku izradu i nove materijale. Najnovije izdanje sistema za informisanje i zabavu Range Rover Pivi Pro čini središnji deo; jedan interfejs od plutajućeg zakrivljenog 11,4-inčnog stakla je ergonomski postavljen na većoj visini i na lakšem dohvatu ruke, kako bi bili smanjeni ometanje i refleksije.

RANGE ROVER VELAR

promo

 

 

Privlačan dizajn: Skladne proporcije i odvažan, minimalistički stav naglašen savremenim dizajnom luksuza.

Besprekorna integracija: Sofisticiran, veći, plutajući, zakrivljen stakleni ekran osetljiv na dodir je neprimetno integrisan u odvažan, elegantan novi enterijer, čime se postižu manja refleksija i lakša kontrola.

Najtiša kabina: Sistem Aktivnog poništavanja drumske buke dostupan uz vodeći model zvučnog sistema MeridianTM je garancija da je Range Rover Velar najtiše vozilo u svojoj klasi za drumsku buku.

Bežična ažuriranja: Nadogradnje softvera Over The Air obuhvataju 80 procenata elektronskih modula (ECU), pokrivajući Pivi Pro, navigaciju, dijagnostiku u vozilu, šasiju i pogonski sklop – bez potrebe za posetom ovlašćenom trgovcu.

Smanjene emisije: Prosečna dnevna udaljenost u Range Rover Velaru mogla bi da bude pređena sa nula izduvnih emisija.

Unapređena baterija: Nova i veća litijum-jonska baterija od 19,2 kWh nudi povećanje dometa od 21 procenta; EV domet sertifikovan po WLTP-u iznosi do 64 km (40 milja), a CO2 od 38 g/km.

Moćni detalji: Napredna nova Pixel LED prednja svetla sa tehnologijom Dinamičkog osvetljenja krivina9 upotpunjena su supercrvenim LED zadnjim svetlima za bolju vidljivost i smanjeno zaslepljivanje.

Luksuz bez kože: Vunene mešavine KvadratTM i poliuretanska tkanina nadahnuti su krojenjem po meri, i u opciji kabine bez kože kombinuju modernu estetiku sa unapređenom taktilnošću.

Čistiji vazduh: Sistem pročišćavanja vazduha kabine Plus pomaže u obezbeđenju čistijeg vazduha u enterijeru pomoću naprednih kabinskih sistema sa filtriranjem PM2,5, kao i sistema Upravljanja CO2.

Probrana raskoš: Novi Range Rover Velar Autobiography osnažuje DNK Range Rovera probranim specifikacijama, uključujući i detalje od Saten brušenog bakra.

Range Rover Velar i dalje nudi opciju kabine bez kože, sa novim dizajnom sedišta i materijalima. Opcija bez kože kombinuje vunu danskih tekstilnih stručnjaka KvadratTM sa poliuretanskim tekstilnim umecima UltrafabricsTM, uz novi perforirani uzorak Diamond Herringbone. Nadahnuta vrhunskim krojenjem po meri, mešavina vune KvadratTM je za 58 procenata lakša od kože i pruža moderan izgled i unapređenu taktilnost za savremeni izraz tradicionalnog luksuza Range Rovera.

Inovativna tkanina podvrgnuta je strogim internim ispitivanjima izdržljivosti u laboratoriji za materijale Range Rovera kako bi bilo obezbeđeno da pruža uobičajenu čvrstinu tokom životnog veka vozila, prošavši kroz 60.000 ciklusa ispitivanja abrazije – što je ekvivalentno periodu od 10 godina korišćenja – i ispitivanja UV zračenja, tokom kojeg se u samo mesec dana mogu simulirati tri godine neumoljivog izlaganja suncu.

Predstavljene su četiri nove palete kože: Cloud, Caraway, Raven Blue i Deep Garnet. Upotpunjene su probranim izborom detalja, uključujući i nove detalje Moonlight Chrome na volanu, okvirima središnje konzole i ventilacionim otvorima. Njegovu eleganciju naglašavaju ukrasni završni slojevi Technical Light Anodised, Dark Anodised Aluminium, ili taktilni drveni Shadow Grey Ash.

Dve nove opcije boja pridružuju se paleti eksterijera: Metalik Varesine plava i Premium Metalik Zadar siva.

Povezana tehnologija

promo

 

 

Novi Range Rover Velar prvi je koji se odlikuje novom generacijom sistema za informisanje i zabavu Pivi Pro. Kontrole za sve ključne funkcije vozila smeštene su unutar novog 11,4-inčnog zakrivljenog staklenog ekrana na dodir. Čini se kao da lebdi zahvaljujući pročišćenom dizajnu.

Kontrole za klimatizaciju, sedišta i jačinu zvuka uvek se vide sa svake strane ekrana na novim bočnim trakama, koje obostrano sadrže višenamenske klizne kontrole. Ta virtuelna dugmad uvek se vidi i omogućava trenutni pristup često korišćenim funkcijama, uključujući i pojedinačne kontrole temperature za putnike spreda, jačinu zvuka i načine rada sistema Terrain Response®.

Na početku svakog putovanja, vozačima se prikazuje početni Pre-Drive panel za brzi pristup često korišćenim funkcijama, kao što su odmagljivanje prozora i opciona grejana sedišta. Posle pokretanja, panel nestaje i otkriva se poznati početni trodelni ekran koji može da bude prilagođen pomoću inteligencije i fleksibilnosti već poznatog sistema Pivi Pro.

Za dodatnu praktičnost, dodatne kontrole na trajno vidnim bočnim trakama uključuju prečice za medije i navigaciju, kamere i odmagljivanje prozora.

Sistem nove generacije za informisanje i zabavu bio je podvrgnut opsežnom testiranju i razvoju, a i digitalno i fizički su ga ispitivali ljudi kako bi bilo smanjeno vreme izvršenja zadataka i interakcije i pruženo za korisnika najlakše moguće tehnološko iskustvo. Otprilike 80 procenata zadataka može biti izvršeno unutar dva dodira početnog ekrana.

Pivi Pro podržava jednostavno povezivanje smart telefona sa bežičnim sistemom Apple CarPlay™. Bežični Android Auto® takođe je podržan, dok bežično punjenje uređaja – iz novog skladišnog prostora u središnjoj konzoli – omogućava trenutno brzo punjenje i smanjuje potrebu za žicama.

Sa 80 procenata ukupnih elektronskih modula (ECU) u vozilu – uključujući i sistem za informisanje i zabavu Pivi Pro, mapiranje navigacije i ugrađenu dijagnostiku, kao i sisteme šasije i pogonskog sklopa – koji su sposobni za bežično ažuriranje, Range Rover Velar može da prima nadogradnju najnovijeg softvera Over The Air bez potrebe za posetom ovlašćenom prodavcu.

Novi Range Rover Velar takođe ima omogućen i Wi-Fi sa Paketom podataka, što putnicima obezbeđuje zabavu i povezivanje. Pivi Pro ima dvostruku ugrađenu eSIM tehnologiju i arhitekturu zasnovanu na oblaku, što znači da pruža potpuni pristup nizu onlajn aplikacija6 – uključujući i Spotify i Deezer – koje su integrisane unutar sistema za informisanje i zabavu.

Amazon Alexa donosi novi nivo praktičnosti, jer pruža mogućnost kontrole raznih postavki i funkcija upotrebom naredbi prirodnim glasom, dok istovremeno smanjuje mogućnost ometanja. Alexa je ugrađena u Pivi Pro i može da bude jednostavno aktivirana izgovaranjem reči „Alexa” ili pritiskom na dugme za Alexu na ekranu na dodir.

Za jednostavnu navigaciju, what3words je takođe integrisan unutar sistema Pivi Pro. Pametna tehnologija mapiranja deli zemaljsku kuglu na mrežu kvadrata od 3 m x 3 m, a svakom je dodeljena jedinstvena kombinacija tri nasumične reči kako bi se dobila adresa what3words. Pomoću tih reči vozači mogu da koriste navigaciju do tačne i precizne lokacije.

Sveobuhvatni zvuk i tehnologija

promo

 

 

Kabina Range Rover Velara koja će vas razmaziti smanjuje drumsku buku na najmanju moguću meru pomoću revolucionarne tehnologije Aktivnog poništavanja drumske buke, a time Novi Range Rover Velar nudi najtiše vozilo u svojoj klasi za drumsku buku*. Ova tehnologija detektuje spoljne frekvencije i automatski obrađuje protivbuku u zvučnom sistemu vozila, čime se smanjuje ukupan nivo unutrašnje buke za najmanje 4dB, što je ekvivalent smanjenja jačine zvuka za četiri stepena.

Niz snažnih zvučnih sistema Meridian za Novi Range Rover Velar predvodi opcioni Meridian™ 3D Surround Sound System, koji isporučuje visokokvalitetnu reprodukciju muzike pomoću do 17 zvučnika i 750 W snage pojačala za sveobuhvatan doživljaj slušanja.

Savremeni luksuz

promo

 

 

Novi Range Rover Velar pruža uobičajenu prefinjenost Range Rovera kao mirnog utočišta, sa povećanom udobnošću i opcionim praktičnim funkcijama koje pomažu u promociji dobrobiti. 

Najnoviji Sistem pročišćavanja vazduha kabine Plus dostupan je kao deo opcionog Paketa Comfort (ili kao standard uz Autobiography) kako bi pomogao u promociji dobrobiti i budnosti putnika, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta vazduha. Upravljanje nivoom CO2  i Filtriranje PM2,5 u vazduhu kabine poboljšavaju okruženje u kabini praćenjem unutrašnjeg i spoljašnjeg vazduha i odgovarajućim prilagođavanjem.

Za aktivaciju, putnici mogu jednostavno pritisnuti dugme Purify (Pročisti) na stranici Air Quality (Kvalitet vazduha) unutar sistema Pivi Pro i smanjiti nivo štetnih alergena ili čestica u kabini. Sistem takođe kombinuje tehnologiju nanoe™ X kako bi suzbijala patogene i pomogla u značajnoj redukciji neprijatnih mirisa, bakterija i alergena.

Sistem Podesivo osvetljenje kabine nudi izbor od 30 unutrašnjih boja za osvetljavanje vrata, konzole i prostora za noge kao deo opcionog paketa Comfort. Unapred postavljene teme boja olakšavaju pronalaženje savršene kombinacije, dok svaki putnik može da izabere svoju idealnu unutrašnju temperaturu pomoću četvorozonskog klima-uređaja.

Kada je reč o većoj vidljivosti u mraku, novi Range Rover Velar pomiče granice tehnologije piksel LED osvetljenja pomoću naprednih Pixel LED prednjih svetala9 sa prepoznatljivim dnevnim svetlima (DRL). Kao standard uz Dynamic HSE i Autobiography, ovaj sistem ima tri puta više LED dioda od Matrix LED prednjih svetala. Svako prednje svetlo ima četiri modula piksela sa 67 precizno kontrolisanih LED dioda u svakom modulu kako bi se svetlost tačno prilagodila uslovima i drumu i pružila najefikasniji snop prednjih svetala. 

Sistem Dinamičkog osvetljenja krivina9 koristi podatke o brzini i upravljanju kako bi reagovao na drum i osvetlio mračne uglove i ivice, dok snop dugih svetala može da fokusira svetlost gotovo pola kilometra ispred vozila, za optimalnu vidljivost. 

Uz mogućnost bacanja senke oko četiri nadolazeća objekta i izbegavanja zaslepljivanja, sistem Prilagodljivog snopa svetala automatski se prilagođava brzini vozila, osvetljavajući širokim snopom pri malim brzinama a intenzivnijim, dužim snopom pri brzinama većim od 70 km/h.  

Bez obzira na uslove, Novi Range Rover Velar privlači svojom pouzdanošću i snagom, a istovremeno je i mesto za opuštanje.

Elektrifikovane performanse i sposobnosti

promo

 

 

Novi Range Rover Velar ima snagu koja odgovara svakom klijentu, uključujući i plug-in električni hibrid P400e. Dostupan je uz niz uglađenih benzinskih i dizel-motora Ingenium, a svi imaju tehnologiju električnog blagog hibrida (MHEV) koja povećava efikasnost korišćenja goriva i performanse.

Već tradicionalnu Range Roverovu udobnost i prefinjenost u vožnji, u Range Rover Velaru obezbeđuju napredne postavke šasije i suspenzije. Opciona Elektronska vazdušna suspenzija pruža opuštajuću udobnost, dok istovremeno zadržava staloženost na neravnim površinama dok uglađeno prelazi preko neravnina pomoću naprednog sistema šasije Adaptive Dynamics, koji kontinuirano menja sile amortizacije na svakom točku.

Napredni električni hibrid P400e pruža najbolje od svih svetova, jer objedinjuje električni motor od 105 kW sa benzinskim motorom Ingenium kako bi bez napora obezbedio utišane performanse.

Sklad između performansi samo električne i benzinske vožnje znači da je Range Rover Velar P400e savršen za kratka gradska putovanja kao i duža putovanja. Ima očekivani stvarni domet do 51 km (32 milje), što je dovoljno da obezbedi mogućnost prelaska prosečne dnevne udaljenosti u Range Rover Velaru sa nultom emisijom izduvnih gasova. Na dužim putovanjima, pogonski sklop plug-in hibrida nudi kombinovani stvarni domet od 684 km (425 milja) sa benzinskim i električnim pogonom.

Koristeći samo električnu energiju, može da pređe do 64 km (40 milja), uz ukupne emisije CO2 od 38 g/km prema ciklusu po WLTP-u, uz potrošnju goriva od 1,6 l / 100 km (176 mpg). Samo električni domet povećan je za više od 20 procenata u odnosu na prethodnih 53 km (33 milje) zahvaljujući većoj bateriji od 19,2 kW.10.

Sa kombinacijom 404 KS i okretnog momenta od 640 Nm iz njegovog 2,0-litarskog četvorocilindričnog benzinskog motora Ingenium od 300 KS i električnog motora od 105 kW, P400e je sposoban da ubrza od 0 do 100 km/h za 5,4 sekunde (0–60 mph za 5,1 sekundu), sa najvećom brzinom od 209 km/h (130 mph). Takođe može da putuje samo na električnu energiju do 140 km/h (87 mph).

Električni hibrid

promo

 

 

P400e – 404 KS, 2,0-litarski četvorocilindrični benzinski PHEV, okretni momenat od 640 Nm pri 1.500–4.400 o/min, automatski osmostepeni prenos, AWD

P400e je jedno od tek nekoliko plug-in električnih hibridnih vozila koja su sposobna za brzo punjenje istosmernom strujom, uz mogućnost kućnog punjenja od 0 do 80 procenata za samo 30 minuta upotrebom punjača od 50 kW. Kućno punjenje od 0 do 100 procenata korišćenjem naizmeničnog punjača od 7 kW moguće je za oko dva i po sata.

Najnovija generacija benzinskih i dizel-motora Ingenium dostupna je sa 48-voltnom tehnologijom MHEV za poboljšanu efikasnost i isporuku snage, jer koristi Starter-generator sa integrisanim remenom (BiSG) za prikupljanje energije koja se obično gubi tokom usporavanja. Čuva se u litijum-jonskoj bateriji od 48 volti smeštenoj ispod prtljažnog prostora pozadi. Može ponovo da koristi tu energiju kao pomoć pri ubrzavanju, dok istovremeno pruža prefinjeniji i responzivniji sistem start-stop.

Benzin

promo

 

 

P250 – 250 KS, 2,0-litarski četvorocilindrični benzinac, okretni momenat od 365 Nm pri 1.300–4.500 o/min, automatski osmostepeni prenos, AWD.

P340 – 340 KS, 3,0-litarski šestocilindrični benzinski MHEV, okretni momenat od 480 Nm pri 1.500–4.500 o/min, automatski osmostepeni prenos, AWD.

P400 – 400 KS, 3,0-litarski šestocilindrični benzinski MHEV, okretni momenat od 550 Nm pri 2.000–5.000 o/min, automatski osmostepeni prenos, AWD.

3,0-litarski šestoredni benzinski motor Ingenium dostupan je sa dve izlazne snage. P340 proizvodi 340 KS i okretni momenat od 480 Nm, sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 6,3 sekundi (0–60 mph za 6,0 sekundi). Snažniji P400 isporučuje 400 KS i okretni momenat od 550 Nm, sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 5,5 sekundi (0–60 mph za 5,2 sekunde) uz emisije CO2 od 219 g/km.

2,0-litarski četvorocilindrični motor sada se odlikuje novim automatskim osmostepenim prenosom sa uglađenijom promenom stepena prenosa. P250 pruža 250 KS i okretni momenat od 365 Nm, sa 0–100 km/h za 7,5 sekundi (0–60 mph za 7,1 sekundu), CO2 emisije od 211 g/km i potrošnju goriva do 9,3 l / 100 km (30,4 mpg).

3,0-litarski šestoredni dizel-motor D300 proizvodi 300 KS i okretni momenat od 650 Nm za isporuku snažnih performansi, sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi (0–60 mph za 6,1 sekundu). Opremljeni su serijskim sekvencijalnim turbo motorima i naprednim sistemom katalizatora, sa emisijama CO2 od 188 g/km i potrošnjom goriva od 7,2 l / 100 km (39,2 mpg).

Dizel

promo

 

 

D200 – 204 KS, 2,0-litarski šestocilindrični dizel MHEV, okretni momenat od 430 Nm pri 1.750–2.500 o/min, automatski osmostepeni prenos, AWD

D300 – 300 KS, 3,0-litarski šestocilindrični dizel MHEV, okretni momenat od 650 Nm pri 1.500–2.500 o/min, automatski osmostepeni prenos, AWD

2,0-litarski četvorocilindrični dizel-motor D200 Ingenium proizvodi 204 KS sa emisijama CO2 od 168 g/km* i potrošnjom goriva do 6,4 l / 100 km (44,1 mpg).

Asortiman motora Range Rover Velar:

Tehnologija Adaptive Dynamics je standard na svim modelima sa šest cilindara i PHEV, kao i uz specifikacije za četvorocilindrične modele Dynamic HSE, a obezbeđuje optimizovanost krutosti suspenzije za uslove vožnje, čime se unapređuju udobnost vožnje i upravljanje. Postoji čak i posebna kalibracija za terensku vožnju. Napredna šasija i suspenzije, uključujući i Elektronsku vazdušnu suspenziju, i tehnologije Adaptive Dynamics i Configurable Dynamics, pružaju izuzetne performanse i okretnost na drumu.

Takođe su garantovane i vrhunske performanse na svim površinama, uz obezbeđen niz Range Roverovih sposobnosti zahvaljujući inteligentnom sistemu pogona na sve točkove (AWD) sa okretnim momentom na zahtev. Raspodela okretnog momenta je optimalna zavisno od uslova, bilo da dinamično vozite na drumu ili krećete iz stanja mirovanja na klizavim površinama.

Terrain Response 2® dostupan je putem sistema Pivi Pro i omogućava vozaču da prilagodi postavke vozila uslovima vožnje, uz izbor načina rada Eco, Comfort, Grass-Gravel-Snow, Mud-Ruts, Sand, Dynamic i Automatic. Svaki način rada menja kalibraciju motora, prenosa, sistema pogona na sva četiri točka, suspenzije i sistema kontrole stabilnosti radi postizanja optimalne vuče i staloženosti.