Vesti iz ostalih sportova

Balkanijada u atletici: Srbiji 10 medalja, zlata za Vilagoš, Jovančevića, Ilić i žensku štafetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2023 20:38
Balkanijada u atletici: Srbiji 10 medalja, zlata za Vilagoš, Jovančevića, Ilić i žensku štafetu MN Press

Srpski atletičari dominirali su prvog dana na Balkanskom prvenstvu koje se održava u Kraljevu, osvojili su 10 medalja, a četiri zlata. Iako im vreme nije bilo naklonjeno, srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja i to hicem u šestoj seirji od 60.62 metra.

Strahinja Jovančević, skakač udalj, osvojio je takođe zlatnu medalju za srpski tim na ovom takmičenju sa preskočenih 7,89 metara, a njegov kolega iz iste discipline Lazar Anić bronzu sa 7,78 metara.

U trci na 100 metara u ženskoj konkurenciji, dominirale su srpske atletičarke, Ivana Ilić, koja je nedavno oborila državni rekord, je stigla do zlata u vremenu 11,48 sekundi, a Milena Tirnanić do bronze (11,53). Četvrto zlato osvojila je ženska štafeta Srbije na 4x100 metara. Anja Lukić, Ivana Ilić, Tamara Milutinović, Milana Tirnanić oborile su državni rekord koji sada iznosi 44,65 sekundi.

U muškoj konkurenciji Aleksa Kijanović osvojio je četvrto mesto u trci na 100 metara. Njegov brat, Boško Kijanović trčao je lični rekord i obezbedio srebrnu medalju na 400 metara u vremenu 45,50 sekundi.

Desetostruki šampion Srbije, Asmir Kolašinac, osvojio je srebro u bacanju kugle (20.07 metara), dok je Nikola Kostić osvojio  treće mesto u trci s preponama - što je njegova prva seniorska medalja. Slavko Stević je osvojio bronzu u skoku uvis.

Ivana Vuleta je na Mitingu u Monaku doskočila do olimpijske norme za Pariz 2024. godine.