Vesti iz ostalih sportova

Najsigurniji igrač Srbije zadovoljan pobedom nad Južnom Afrikom: Za Marka Radulovića ovo je pravi pristup

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 13:51
Najsigurniji igrač Srbije zadovoljan pobedom nad Južnom Afrikom: Za Marka Radulovića ovo je pravi pristup MN Press

Srpski vaterpolisti Strahinja Rašović i Nikola Jakšić postigli su po šest golova u ubedljivoj pobedi protiv Južne Afrike u drugom meču Svetskog prvenstva u Japanu, ali je najprecizniji u dresu "delfina", ipak, bio Marko Radulovic.

Prvotimac Novog Beograda je ka golu rivala uputio pet šuteva i svih pet puta je bio precizan, dok su pomenuta dvojica najefikasnijih po jednom promašili.

Naravno, na takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo lični učinak nikada nije najvažniji, već je u prvom planu uspeh kolektiva, ali je isto tako jako važno da vaterpolisti steknu samopouzdanje pred sledeće, daleko teže okršaje.

"Imali smo pravi pristup i ovo je prava uvertira sa Crnom Gorom. Protiv Španije nije bilo baš kako treba. Sada smo pokazali da u narednim mečevima možemo mnogo više i uspeli smo da ispravimo neke propuste. Nadam se da nam protiv Crne Gore sledi dobar meč", rekao je Radulović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Najbolji srpki reprezentativci tenutno imaju učinak od jedne pobede i jednog poraza, koliko ima i selekcija Crne Gore, pa će ove dve reprezentacije u direktnom okršaju koji je na progamu u petak (05.00, TV Arena 1 Premiim) odlučiti ko će biti drugi, a ko treći u grupi D.

Inače, obe selekcije su već obezbedile plasman u nastavak takmičenja, samo je važno da se osigura druga pozicija kao bi se u osmini finala izbegla Hrvastka, već se igralo sa Japanom ili Argfntinom.