Vesti iz ostalih sportova

Priznanje za Srpski atletski savez: Beograd domaćin Izbornog Kongresa Evropske atletike

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.04.2023 17:38
Priznanje za Srpski atletski savez: Beograd domaćin Izbornog Kongresa Evropske atletike MN Press

Izborni Kongres Evropske atletike (EA) biće održan od 21. do 23. aprila u Beogradu, saopštio je Srpski atletski savez (SAS) na svom zvaničnom sajtu.

U saopštenju se navodi da će se na Kongres EA birati predsednik, potpredsednik i 13 članova Saveta za naredni četvorogodišnji mandat.

"Prethodni kongres održan je 2021. godine, a od tad je funkciju predsednika EA obavljao Bugarin Dobromir Karamarinov, koji je do tada bio predsednik Balkanske atletike. Kandidati sa ovu poziciju su Karamarinov i Čeh Libor Varhanik, koji je trenutno potpredsednik EA", saopšteno je iz SAS.

Na Kongresu Eevropske atletike će učestvovati predstavnici 49 nacionanih federacija, a direktor SAS Slobodan Branković je nominovan za poziciju predsednika Balkanske atletike.

"Za 13 mesta u Savetu u konkurenciji je njih 26. među kojima je i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, koji je u prethodnom mandatu postao prvi član Saveta ikada iz Srbije. Branković je nominovan i za poziciju predsednika Balkanske atletike zajedno sa Turčinom Fatihom Sintimarom, a njih dvojica trenutno obavljaju funkciju kopredsednika ABAF-a", zaključuje SAS.