Vesti iz ostalih sportova

Srpski atletski savez objavio: Beograd podnosi kandidaturu za EP u atletici 2030. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2023 13:51
Srpski atletski savez objavio: Beograd podnosi kandidaturu za EP u atletici 2030. godine MN Press

Stručni savet Srpskog atletskog saveza (SAS) najavio je kandidaturu Srbije, odnsono glavnog grada, beograda za Evropsko prvenstvo 2030. godine.

U saopštenju SAS se navodi da je na sastanku Stručnog saveta konstantovano da je ove godine osvojen veliki broj medalja na međunarodnim takmičenjima za sve uzrasne kategorije i podseća se da je Ivana Vuleta osvojila zlatnu medalju na SP na otvorenom u disciplini skok udalj.

"Tokom sezone na zatvorenom i otvorenom, kada se pobroje sve medalje sa internacionalnih takmičenja, Srbija broji čak 44 osvojene. Takođe, ove godine je SAS imao najveći broj učesnika na pomenutim takmičenjima što govori o tome da nije samo kvalitet rezutata prisutan, već i kvantitet koji oslikava stručan strateški pristup razvoju atletike u Srbiji", navodi Srpski atletski savez.

SAS ističe da je uspešno organizovao i lokalna takmičenja na kojem su atletičari iz Srbije postizali svoje sezonske i lične rekorde, obarali norme i sakupljali bodove.

"Na protekloj sednici, Stručni savet SAS doneo je zaključak da je 2023. godina protekla najuspešnije od svih sezona u 75-godišnjoj istoriji postojanja Atletskog saveza i podržava ideju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića da se u narednim godinama izgradi nacionalni atletski stadion na teritoriji Beograda, a takođe i da SAS podnese kandidaturu za EP na otvorenom koje će se održati 2030. na nacionalnom stadionu", zaključuje se u saopštenju SAS.