Vesti iz ostalih sportova

Dečiji maraton u subotu 20. aprila u Zoološkom vrtu u Beogradu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.04.2024 18:20
Beogradski maraton MN Press
Beogradski maraton

Dečiji maraton biće održan u subotu, 20. aprila sa početkom u 10.30 časova u Zoološkom vrtu, a učestvovaće 150 dece iz beogradskih vrtića.

Organizatori su saopštili da je u pretkvalifikacijama za 28. Dečiji maraton učestvovalo više 15 hiljada predškolaca iz Beograda. 

Najbržih 150 predškolaca takmičiće se u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici će učestvovaće u finalu.

"Ovo je sigurno najlepša manifestacija koja se održava kod nas. Posebno smo srećni što u poslednjih nekoliko godina trka ima humanitarni karakter. Hvala ljudima iz Beogradskog maratona na odličnoj saradnji, koja će se nastaviti i narednih godina", rekao je direktor Zoološkog vrta Srboljub Aleksić.

 

 

Značajna sredstva za pomoć u realizaciji ove manifestacije obezbedio je gradski sekretarijat za sport i omladinu.

"Beograd nema značajniji sportski događaj od Beogradskog maratona. Dečiji maraton, koji mu prethodi, je za nas podjednako bitan kao i maratonska trka. Želim da verujem da će ovogodišnji Dečiji maraton biti najbolje organizovan do sada", istakao je  sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Nikola Penić.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izrazio je veliku zahvalnost Gradu Beogradu i svim partnerima na velikoj pomoći i podršci u svim aktivnostima i događajima koje organizuje Beogradski maraton.