Vesti iz ostalih sportova

Dušan Slavković izjednačio rekord beogradskog Dečijeg maratona

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.04.2023 14:33
Dušan Slavković izjednačio rekord beogradskog Dečijeg maratona Foto Tanjug/ Vladimir Šporčić

U beogradskom Zoološkom vrtu danas je održan 27. Dečiji maraton, a Dušan Slavković iz vrtića Sveta Petka trčao je brže od ostalih i trijumfovao sa vremenom 35 sekundi, čime je izjednačio dosadašnji rekord staze oko slonare.

Na korak iza njega stao je Aleksa Spasojević iz vrtića Duga, а treće mesto pripalo je Kalini Radosavljević iz vrtića Lunja. Titula Super Puža, namenjena poslednjeplasiranom učesniku finala, pripala je Uni Nedaković iz vrtića "Dragan Laković".

"Svi današnji učesnici 27. Dečijeg maratona su pobednici, jer su pokazali borbenost, sportski duh i lepo vaspitanje. Doneli smo odluku da promoteri 36. Beogradskog maratona budu upravo današnjih 12 finalista, kako bismo motivisali ove mlade ljude da nastave da se bave sportom. Siguran sam da će im to iskustvo ostati dugoko urezano, kao sećanje na prve sportske korake", izjavio je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Nepokolebljiv utisak je da je Dečiji maraton nedostajao Beograđanima, jer je veliki broj posetilaca došao da podrži najtalentovanije trkače predškolskog uzrasta, saopštio je Beogradski maraton. Kompletno renovirana staza oko slonare bila je pravi sportski centar Beograda ove subote, a građani srpske prestonice uživali su u fantastičnoj zabavi i istinskim šampionima.

"Beogradski maraton je događaj od posebnog značaja za grad Beograd, a Dečiji maraton je uvod u spektakl koji nas očekuje naredne nedelje. Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo da podržim mališane, naše buduće šampione", izjavio je sekretar za sport grada Beograda Nikola Penić.

Posetioci beogradskog Zoološkog vrta uživali su u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici kvalifikacionih trka nadmetali su se u veoma uzbudljivom finalu.

Finalisti Dečijeg maratona, koji će ujedno biti promoteri 36. Beogradskog maratona, koji nas očekuje narednog vikenda su: Aleksa Spasojević, Una Nedaković; Boris Spasić, Luka Stanković, Iva Đuričić, Dušan Slavković, Mila Mitić, Lazar Velimirović, Filip Poledica, Ognjen Bogdanović, Kalina Radosavljević i Stefan Dejanović.

Pre 30 godina istrčana je prva trka Dečijeg maratona. Posle 30 godina zadržan je isti duh, istinske i pravične borbe pravih malih šampiona. Njih 170 danas je imalo privilegiju da osete stazu oko slonare i to u konkurenciji skoro 20.000 mališana koji su učestvovali u pretkvalifikacijama.

Možda prvi susret malih šampiona i Beogradskog maratona biće u nedelju 23. aprila jer će upravo učesnici Dečijeg maratona biti promoteri najveće trke koju srpska prestonica ima, navedeno je u saopštenju.