Vesti iz ostalih sportova

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, primio čelnike svetske i evropske atletike: Imaćemo još mnogo ulaganja u atletski sport

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.03.2024 10:49
predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, organizavao prijem za čelnike svetske i evropske atletike FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ
predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, organizavao prijem za čelnike svetske i evropske atletike

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, primio je danas predsednika Svetske atletske federacije, Sebastijana Koua, i predsednika Evropske atletske federacije, Dobromira Karamarinova, sa kojima je razgovarao o širokom spektru pitanja vezanih za budućnost atletike i njen dalji razvoj u Srbiji. 

Prvi čovek naše države ugostio ih je povodom Svetskog prvenstva u krosu u Beogradu, ove subote. 

"Srećan sam što mogu da vas ugostim pred ovo veliko takmičenje sutra. Imaćemo još mnogo ulaganja u atletski sport i mislim da će se to vratiti kroz dobar i zdrav duh. Hvala što uvek rado dođete u našu zemlju i pokazujete poštovanje prema našoj zemlji", rekao je Vučić.

 

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sa Sebastijanom Kouom

U razgovoru sa Karamarinovim, predsednik Vučić rekao da će radovi na nacionalnom Atletskom stadionu početi već do kraja ove godine, a da se završetak radova očekuje 2027. godine, kada će Srbija moći da se kandiduje i za Svetska i Evropska prvenstva na otvorenom. 

Kou se zahvalio predsedniku Vučiću zbog toga što prepoznaje značaj atletike i što pomaže njen razvoj. Direktor Srpskog atletkog saveza, Slobodan Branković, istakao je da je Srbija zemlja sporta, ali i zemlja sjajan domaćin svim sportskim radnicima i prijateljima sporta na planeti. 

"Ni jedna zemlja u regionu u oblasti sporta i atletike nije imala takvu podršku Vlade, kao naša zemlja i mi smo na svemu što je urađeno i učinjeno beskrajno zahvalni predsedniku Vučiću i svim ljudima iz njegovog tima koji stoje iza nas i naše borbe za procvat i prosperitet srpske atletike koja širom meridijana uživa veliki respekt", rekao je Branković.

Dodao je da Srbija u atletici važi za omiljenu destinaciju, da zato zato ne čudi što će na predstojećem Svetskom prvenstvu u krosu imati planetarne asove, olimpijske šampione i gledati ih u borbi za nove medalje. 

 

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sa Dobromirom Karamarinovim

 

Sastanku su prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Srpskog atletkog saveza Veselin Jevrosimović.

Srbija će sutra ponovo biti epicentar svetske atletike organizacijom Svetskog prvenstva u krosu, koje će biti održano u Parku prijateljstva na Ušću.