Vesti iz ostalih sportova

Srbija sa 13 takmičara na Svetskom prvenstvu u krosu u Beogradu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.03.2024 12:52
Medalje na SP u krosu Srpski atletski savez
Medalje na SP u krosu

Selektor srpske atletske selekcije Edin Zuković saopštio je spisak od 13 takmičara koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u krosu koje se održava 30. marta u Parku prijateljstva u Beogradu.

Ostalo je još samo osam dana do starta SP koje će okupiti više od 600 trkača iz 50 zemalja sveta. 

Selektor Zuković uputio je poziv reprezentativcima, a okupljanje je zakazano za 28. mart u Beogradu. 

U konkurenciji juniora Srbiju će na ovom planetarnom takmičenju predstavljati Aldin Ćatović, Sergej Kostić, Veljko Vasiljević, Kabir Ziljkić, Saima Murić, Mejra Mehmedović, Natalija Grujić, Lenka Nikolić i Jana Rajić. 

U konkurenciji štafeta 4x2000 m boje Srbije braniće Elzan Bibić, Nikola Raičević, Teodora Simović i Milica Tomašević.

Srbija je spremna za svetski skup najboljih trkača na planeti, među kojima će biti i aktuelni olimpijski, svetski i evropski prvaci u dugim prugama, kao i svetski šampion u krosu iz 2023. godine.

"Svetski kros je najveće trkačko takmičenje, nastupaju takmičari sa velikim iskustvom, spremnošću i jakim rezultatima u svim srednjeprugaškim disciplinama. Mi ćemo se predstaviti sa juniorima i juniorkama, ekipama kojima ce značiti međunarodno iskustvo, da se ogledaju na najvećoj svetskoj sceni, a sve u cilju njihovog sportskog razvoja", rekao je Zuković. 

Selektor je dodao da će prvi put Srbija imati miks štafetu.

"Najbolji srednjeprugaš Elzan Bibić će, uz Nikolu Raičevića, Teodoru Simović i Milicu Tomašević, probati da ostvari dobar timski plasman i da sa tom štafetom možda i najavimo da ćemo u budućnosti na taj način raditi na razvoju srednjih i dugih trčanja", zaključio je selektor Zuković.