Vesti iz ostalih sportova

Veoma cenimo rezultate Jadrana, ali imamo velike šanse za pobedu: Živko Gocić pred regionalni derbi u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 19:29
Živko Gocić, trener Novog Beograda, sa ekipom MN Press
Živko Gocić, trener Novog Beograda, sa ekipom

Posle pauze usled održavanja reprezentativnih takmičenja, ove nedelje se nastavlja Liga šampiona u vaterpolu, a Novi Beograd u petak na svom "11. aprilu" čeka duel sa Jadranom iz Splita (19.45), na startu nadmetanja u A četvrtfinalnoj grupi, gde su još aktuelni prvak Pro Reko i francuski Marsej.

Trener Živko Gocić, naravno, nije bio u prilici da trenira s kompletnim igračkim kadrom u tom periodu, ali kako drugima tako i njemu. Morao je da nađe način da sve "izniveliše" i spremi prošlogodišnjeg finalistu LŠ za nove bitke. 

"Nije laka situacija, okolnosti su takve da je većina naših igrača učestvovala u reprezentativnim akcijama na evropskom i svetskom prvenstvu. Pre samo desetak dana su se vratili u klub, u tom periodu imali smo kratke pripreme u Berlinu sa ekipom Špandaua, a onda smo odigrali dve utakmice u domaćem šampionatu. Pokušali smo da osvežimo i malo odmorimo ekipu, ali i da se pripremimo za izazove koji nam predstoje", objasnio je Gocić. 

Neobavešteni bi mogli da pomisle da je reč o nešto lakšem rivalu, ali nekadašnji kapiten reprezentacije Srbijem podseća da je hrvatski sastav u dosadašnjem toku LŠ pokazao zavidan kvalitet. Dobrim delom zahvaljujući brojnim reprezentativcima. 

"Zanimljivo je da smo sa njima takođe zajednički trenirali na početku sezone, tako da znamo njihovu snagu, ali i njihove slabosti koje ćemo pokušati da iskoristimo. Ipak, treba reći da oni možda ovaj meč dočekuju u malo boljem raspoloženju, jer je veliki deo njihove ekipe učestvovao u osvajanju evropskog srebra i svetskog zlata sa reprezentacijom Hrvatske, pa će sigurno biti motivisani da nastave u tom pobedničkom ritmu", rekao je trener Novog Beograda.

Gocić se nada da će njegov sastav ispuniti sve dobuijene zadatke i biti maksimalan u predstojeće četiri četvrtine. 

"Ukoliko mi budemo dali svoj maksimum, imamo velike šanse za pobedu. Respektujemo ekipu Jadrana i veoma cenimo njihove rezultate, ali uz podršku naše publike i uz naš ozbiljan pristup mislim da s pravom možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Biće sigurno teška utakmica, ali u datim okolnostima mislim da smo maksimalno spremni", istakao je Gocić.

Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće plasman na Fajnal-for, koji je poslednjih nekoliko godina održavan u glavnom gradu naše zemlje.