Vesti iz ostalih sportova

Milica Gardašević šesta na svetu u skakanju udalj: Odličan nastup srpske atletičarke u Glazgovu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2024 22:03
Milica Gardašević, srpska atletičarka Guliver
Milica Gardašević, srpska atletičarka

Milica Gardašević predstavila je srpsku atletiku u najboljem mogućem svetlu u skoku udalj na dvoranskom Svetskom prvenstvu, pošto je zadnjeg dana takmičenja u Glazgovu zauzela šesto mesto u žestokoj konkurenciji.  Za uspeh karijere, jer joj je prethodni najbolji plasman na SP pod krovom bilo deveto mesto iz Beograda.  

Dvadesetpetogodišnja Novosađanka na startu finalne borbe za pobedničko postolje skočila je 6.47 metara, da bi u drugoj seriji nagazila odskočnu dasku i ostala bez prava da joj se upiše ta daljina.

To je nije demoralisalo ni dekocentrisalo, pa je još boljim rezultatom (6,56) sa šestog mesta preživela prvo filtriranje i sa šestog mesta "upala" među Top osam. Mada je u jednom trenutku bila peta.

To ju je dodatno motivisalo, pa je maksimalno fokusiraana i taktički dobro spremljena u četvrtoj seriji još kasnije "propala" u pesak. Rezultatom 6,74 umešala se u borbu za odličja, jer je u tom trenutku bila treća.

Međutim, u petoj rundi je načinila korak unazad, jer je doskočila na 6,59, a konkurentkinje jedna za drugom prebacivale njenu najbolju daljinu i spustile je na šestu poziciju. 

Tu je i ostala, obzirom na to da nije uspela da popravi stvari u poslednjem skoku, jer ga je završila prestupom. Ali, nema razloga da očajava, pošto je naša predstavnica na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta odlično "plivala" među skakačkim "ajkulama". 

Zlatnu medalju osvojila je Tara Dejvis-Vudhol skokom od 7,07 metara, Monej Nikols je sa 6.85 bila druga, dok je Fatima Dijame uzela bronzu sa 6,78 metara.

Ranije, na istom takmičenju, naša skakačica uvis Angelina Topić zauzela je fantastičnu petu poziciju u finalu, potvrdišvi po ko zna koji put svoj neograničeni potencijal.