Vesti iz ostalih sportova

Svetski kup u Granadi: Lazar Kovačević 11. u diciplini vazdušna puška

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.02.2024 14:13
Lazar Kovačević MN Press
Lazar Kovačević

Srpski strelac, Lazar Kovačević osvojio je 11. mesto u disciplini vazdušna puška na drugom Svetskom kupu koji se održava u španskoj Granadi.

Kovačević je u kvalifikacijama pogodio 630 krugova, ali to nije bilo dovoljno za plasman u finale, a najbolji rezultat u kvalifikacijama je ostvario Norvežanin Ole Martin Halvorsen sa 633,9 krugova.

Prvo mesto u finalu osvojio je Čeh Jirži Privratski, koji je pogodio 251,8 krugova, drugi je bio Ištvan Peni iz Mađarske, dok je treće mesto pripalo Italijanu Edoardo Bonaci.

Podsećanja radi, srpski strelaca, Lazar Kovačević je pre samo dvadeset dana na Svetskom kupu u egipatskom Kairu osvojio bronzanu medalju, a na Svetskom kupu krajem 2023. godine je bio drugi.

Srbiju je na Svetskom kupu u španskoj Granadi predstavljao i Damir Mikec, koji je osvojio 13. mesto u disciplini vazdušni pištolj.

Mikec je bio 11. među strelcima koji su bili u konkurenciji za finale, jer ispred njega plasirala su se dvojica takmičara koji su se borili samo za bodove za svetsku listu.