Vesti iz ostalih sportova

Jovančeviću prvo mesto u skoku udalj, oborena četiri rekorda takmičenja: Završen Međunarodni atletski miting u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 21:10
Strahinja Jovančević, srpski skakač udalj MN Press
Strahinja Jovančević, srpski skakač udalj

Beograd je danas bio domaćin jakog međunardonog turnira u atletici, a među srpskim takmičarima i takmičarkama na devetom po redu "Belgrade Indoor Meeting" najviše su pokazali skakači udalj. Strahinja Jovančević kao osvajač prvog mesta, te Lazar Anić i Milica Gardašević kao drugoplasirani u istoj disciplini. 

Jovančević je do pobede na visoko kotiranom mitingu došao skokom od 7.87 u poslednjoj seriji, Anić je aterirao na 7.83 metara, dok je naša predstavnica na dolazećim Olimpijskim igrama stala na daljini od 6.53 m. Na sebe je pažnju skrenuo trećeplasirani u trci na 60 metara - Aleksa Kijanović. 

 

Tanjug/MARKO ĐOKOVIĆ

atletska trka s preponama

Događaj u srpskoj prestonici okupio je ukupno160 atletičara iz 44 zemlje sveta, a najveća zvezda večeri bio je bacač kugle s Novog Zelanda, Tom Volš, inače dvostruki svetski šampion u dvorani (2016. i 2018.) i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu 2022. Ovog puta je kuglu hitnuo do novog rekorda mitinga - 21,91 m. 

Rekord mitinga postavila je i Tsige Duguma iz Etiopije u trci na 800 m – 1:59,66, Emanuel Matadi iz Liberije na 60 metara – 6:54, te Rumunka Andrea Miklos iz Rumunije na 400 m – 51.86. Izjednačen rekord mitinga istrčala je Greta Kerekes iz Mađarske na 60 m prepone – 8.02.

Mesud Pezer postavio je novi nacionalni rekord Bosne I Hercegovine u bacanju kugle – 21.42, Aldin Ćatović istrčao je novi nacionalni rekord za mlađee juniore u trci na 1500 m  – 3:50,82, a naš Kijanović je izjednačio je državni rekord na 60 m –  6.66. 

 

Tanjug/MARKO ĐOKOVIĆ

Ivana Španović ex Vuleta

 

Tri najbolja rezultata ovog takmičenja nagrađena su od sponzora finim novčanim iznosima: prvo mesto sa 2.500 evra (Superbet), 1.500 evra (Transfera) i 1.000 evra (Komtrejd). 

"Sa velikim ponosom i zadovoljstvom moram istaći da smo održali još jedan veliki atletski sportski događaj u našoj Atletskoj dvorani koja je jedinstvena na Balkanu. Asovi “kraljice sportova” pokazali su svoje umeće i zasluženo stigli do naslova šampiona. Imali smo četiri rekorda mitinga I oborena tri nacionalna rekorda", rekao je direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković, koji je danas reizabran na toj funkciji, kao i predsednik SAS Veselin Jevrosimović.