Vesti iz ostalih sportova

Veselin Jevrosimović ostao prvi čovek srpske atletike: Dobitnu kombinaciju ne treba menjati

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 18:40
Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza MN Press
Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza

Na Skupštini Srpskog atletskog saveza Srbije desilo se ono što se i očekivalo, što je bilo jedino logično i normalno, a to je da Veselin Jevrosimović nastavlja da obavlja predsedničku funkciju u SAS, pošto su mu delegati, prezadovoljni njegovim učinkom i renesansom naše "kraljice sportova" dodeli još jedan četvorogodišnji mandat. 

Jevrosimović je inače bio jedini kandidat i izabran je sa 69 glasova - za, dok je jedan bio uzdržan. Novi-stari čelnik je predsednik SAS  od 2009. godine. Takođe, jednoglasnom odlukom na mestu direktora SAS zadržan je naš nekada slavni trkač Slobodan Branković.

Za članove Upravnog odbora SAS, jednoglasno su izabrani: potpredsdnici Dane Korica i Tanja Nauparac, te članovi Duško Radović, Zoran Damjanović, Danijela Špirić, Tanja Vukić, Dragan Zdravković, Radovan Radovanović, Danilo Krtinić, Miroslav Kuburić, Marina Filipović i Dragan Pešikan. 

 

Srpski atletski savez

delegati Skupštine Srpskog atletskog saveza

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: predsednik Dušan Vulević, članovi Zoran Matijević i Damir Marković. Kako je saopšteno iz SAS posle Skupštine, u prethodnih 15 godina obnovljena je infrastruktura, izgrađena je Atletska dvorana na Banjici, renoviran veliki broj atletskih stadiona i staza širom Srbije.

Uz to su naši takmičari takmičarke osvojili veliki broj medalja na velikim takmičenjima, u raznim starosnim kategorijama i disciplinama. Za ponos je i organizovano Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu 2017, a dve godine kasnije i Svetsko dvoransko prvenstvo u zatvorernom, pri čemu su oba dobila ocenu kao najbolja ikad organizovana.

U saopštenju posle izbora Jevrosimovića ističe se da je plan da Srbija uskoro izgradi i Atletski stadion, gde bi trebalo da se organizuje i Evropsko prvenstvo na otvorenom 2030. godine.

Pored toga, usvojeni su i izveštaji o radu SAS za 2023. godinu, materijalno-finansijski izveštaj za 2023.godinu, izveštaj Nadzornog odbora za 2023.godinu, kao i finansijski plan za 2024.godinu. Takođe, usvojene su izmene i dopune Statuta SAS, odnosno prečišćen tekst Statuta.