Vesti iz ostalih sportova

Strahinja Jovančević finalista Evropskog prvenstva u Rimu: Uspeh srpskog skakača udalj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 14:30
Strahinja Jovančević, srpski atletičar, ušao u finale prvenstva Evrope Guliver
Strahinja Jovančević, srpski atletičar, ušao u finale prvenstva Evrope

U Rimu je danas počelo Evropsko prvenstvo za atletičare i atletičarke, a prvog dana stigla je lepa vest iz Rima za srpsku "kraljicu sportova", s nikada većom postavom na jednom seniorskom takmičenju, jer je Strahinja Jovančević s uspehom odradio kavlifikacije i ušao u finale skoka udalj. 

Iskusni Beograđanin je u borbi za visok palsman i medalje u italijanskoj prestonici ostao zahvaljujući rezultatu u poslednjoj, trećoj seriji, kada mu je skok od sedam metara i 95. centimetra doneo 12. mesto, taman da prođe dalje. 

U prva dva skoka Jovančević je znatno slabije skakao - 7,72 i 7,62 metara - da bi kada je bilo biti ili ne biti uhvatio pravi zalet, u idealnom trenutku se odlepio od daske i leteo dovoljno daleko da pregura osnovni deo takmičenja. I ostane u opticaju za deljenje olimpijskih viza za Pariz, zbog čega je i došao u Rim. 

 

 

Nažalost, drugi srpski predstavnik u istoj disciplni, Lazar Anić, nije uradio isto nego je završio je na 18. mestu s preskočenih 7,87 metara. Najbolji je bio Simon Ehamer, čijih su 8,41 metra najbolji rezultat u svetu ove godine. Finale je na programu u subotu od 20.06 časova.

Naša Milica Emini nije se probila u polufinale trke na 100 metara s preponama, a nedostajala joj je samo jedna stotinka da prođe među 11 najboljih. Štoperica je u njenom slučaju zaustavljena na 13,24 sekundi.