Vesti iz ostalih sportova

Srbija je olimpijski šampion, jako je poštujemo: Selektor Hrvatske pred četvrtfinale SP u Dohi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 13:01
Selektor vaterpolista Hrvatske, Ivica Tucak MN Press
Selektor vaterpolista Hrvatske, Ivica Tucak

Vaterpolisti Srbije su aktuelni olimpijski šampioni i kao takvi moraju se izuzetno poštovati, bez obzira što se nakon Igara u Tokiju iz nacionalnog tima povuklo nekoliki bitnih igrača, smatra selektor Hrvatske, Ivica Tucak.

Iskusni stručnjak je svoje mišljenje izneo nakon što su njegovi igrači savladali Kinu u osmini finala Svetskog prvenstava u Dohi, čime su izborili plasman na Olimpijske igre, ali i zakazali duel protiv "delfina" u četvrtfinalu.

"Mečevi između Srbije i Hrvatske su 'vaterpolo klasik' koji kao takav postoji decenijama. Istina je da u poslednjih nekoliko godina naš rival ne postiže rezultate na kakve su navikli, ali oni su aktuelni olimpijski šampioni i veoma ih poštujemo. Ukoliko se ne varam u aktuelnom sastavu Srbje ima šest igrača koji su osvojili to zlato i to govori samo po sebi", rekao je Tucak, a prenosi Vaterpolo savez Hrvatske.

Veliko poštovanje prema vaterpolistima Srbije ima i Rino Burić koji je u sastavu selektora Uroša Stevanovća posebno izdvojio dvjicu igrača:

"O selekciji Srbije sve znamo, to je odličan tim koja u svojim redovima ima dva vrhunska igrača Dušana Mandića i Nikolu Jakšića. Na njih moramo da obratimo posebnu pažnju i da ih izanaliziramo, a ukoliko želimo da pobedimo moraćemo da odigramo veoma jaku odbranu, jer ona je ključna u ovakvim mečevima", rekao je Burić.

Meč između Srbije i Hrvatske na programu je u utorak, 13. februara sa počektom u 17.00 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.