Vesti iz ostalih sportova

U Dohi želimo da popravimo utisak: Đorđe Lazić čeka Svetsko prvenstvo za iskupljenje za loš plasman na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 16:57
Đorđe Lazić, vaterpolo reprezentativac Srbije MN Press
Đorđe Lazić, vaterpolo reprezentativac Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije prvo je ostala bez polufinala, a onda i bez petog mesta na Evropskom prvenstvu, pa će takmičenje u Zagrebu završiti kao sedma ili osma, u zavisnosti od ishoda meča sa Rumunjom (16. januar, 15.00). 

Kako je ovo EP samo jedno u nizu šampionata bez medalje za prvake dva poslednja izdanja Olimpijskih igara niko ne može biti zadovljan razvojm sistuacije posle povlačenja trofejnih Filipovića, Prlainovića, S. Mitrovića, braće Pijetlović i Aleksića. Najmanje njihovi naslednici. 

"Imaju Rumuni određeni kvalitet. Pamtimo loše iskustvo iz SAD i poraz u Svetskoj ligi. Daćemo sve od sebe da pobedimo i da trijumfom završimo prvenstvo. Ne možemo da budemo zadovoljni krajnjim plasmanom. Ali utamice su Grčkom i Rumunijom su jako bitne za nas. Potrebno nam je što više mečeva da se uigramo, da budemo zajedno. Očekuje nas SP. U Dohi želimo da popravimo utisak, da osvojimo medalju i da se plasiramo na Olimpijske igre koje su krajnji cilj ove generacije", rekao je Đorđe Lazić, a preneo zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije. 

 

 

I olega prvotimca italijanske Breše, Nikola Lukić, teško se miri s činjenicom da su izabranici Uroša Stevanovića ponovo ostali daleko od borbe za odličja. Jer su posle OI u Tokiju njeni akteri bili samo na SP 2023. 

"Osećaj nije prijatan, ali nam treba ozbiljan pristup, maksimum u ovom trenutku. Pobedili smo ih nedavno na pripremnom turniru. Naravno da očekujem pobedu, a to je ujedno priprema za Dohu. Ovde nismo ispunili očekivanja, uvek je medalja cilj. Verujem da je ovo put koji treba da prođe ekipa da bi bila prava. Imaćemo pripreme u Kragujevcu kako bi na SP bili bolji nego u Zagrebu", izjavio je igrač Novog Beograda. 

Reprezentativci Srbije se posle meča sa Rumunima vraćaju u Beograd, u kom će posle kratkog predaha nastaviti da rade na formi i igri za SP u Dohi, gde muški deo vaterpolo turnira kreće 5. februara. 

 

Cup tree provided by Sofascore