Vesti iz ostalih sportova

Ubedljivo: Duško Basrak ostaje predsednik Kik boks saveza Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.01.2024 22:44
Predsednik Kik boks saveza Srbije, Duško Basrak TV Arena sport
Predsednik Kik boks saveza Srbije, Duško Basrak

Duško Basrak ostaje predsednik Kik boks saveza Srbije, odlučeno je na skupštini održanoj u nedelju.

Iako je Basrak u julu prošle godine, na vanrednoj izbornoj skupštini, izabran za predsednika, Nenad Pagonis, tada poraženi protivkandidat, žalio se, i zbog proceduralne greške načinjene tada, Ministarstvo sporta tražilo je novo izjašnjavanje delegata.

Basrak, nekadašnji šampion, već dugo uspešan privrednik, joj jednom je dobio značajnu većinu, za njega su glasala 44 delegata, Pagonis je dobio podršku 33 člana skupštine.

Basrak je, od kada je počeo mandat, uspeo da odblokira račun Saveza i omogući finansiranje, regulisan je dug prema Ministarstvu sporta, a reprezentacije, seniorska i juniorska, posle ozbiljnih priprema, otišle su na važna takmičenja.

I na Evropskom prvenstvu za decu, kadete i juniore u Turskoj, i na seniorskom šampionatu u Albufeiri, u Portugalu, ostvareni su vrhunski rezultati.

Basrak je na kraju godine za nama obezbedio odobravanje stipendija za osvajače medalja, a sa svojim timom najavio još bolje rezultate u 2024. godini.

Izabrani su i Upravni i nadzorni odbor Kik boks saveza Srbije, koji će sada u miru raditi na daljoj stabilizaciji i razvoju trofejnog sporta.