Vesti iz borilačkih veština

Fantastičan uspeh kik-boksera Srbije na Svetskom prvenstvu: Osvojeno čak 11 medalja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.11.2023 15:44
Fantastičan uspeh kik-boksera Srbije na Svetskom prvenstvu: Osvojeno čak 11 medalja TV Arena sport

Sjajna vest za srpski sport stiže iz Portugala, gde se nedavno održalo Svetsko prvenstvo u kik-boksu prema WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) pravilima. Reprezentacija Srbije se vratila sa impozantnih jedanaest medalja, čime je potvrdila svoj izuzetan talenat i sposobnost na svetskoj sceni.

Na ovom šampionatu učestvovalo je oko 1400 takmičara iz 70 zemalja, a srpski predstavnici ispunili su očekivanja i više od toga. Osim što, ne samo da su se vratili sa četiri medalje, kako je prethodno najavio predsednik saveza Duško Basrak, reprezentacija je donela čak jedanaest medalja i to četiri zlata, četiri srebra i tri bronze.

Sa 19 takmičara u dve discipline, Srbija je demonstrirala izuzetnu snagu i veštinu, pri čemu je čak jedanaest članova tima uspelo da se plasira u polufinale.

Nevena Stefanović, Boban Nikolić i Aleksandar Konovalov osigurali su bronzane medalje za Srbiju četvrtog dana takmičenja, a osam kik-boksera i kik-bokserki izborilo je finala.

Lea Blagojević otvorila je uspešan niz i prva donela zlato za tim Srbije, pobedivši Jasminu Merdić iz Bosne i Hercegovine.

Oni na koje smo navikli da uvek, ali baš uvek donose medalje, Nikola Todorović i Aleksandra Krstić dominirali su nad svojim protivnicima iz Poljske, osvojivši zlato jednoglasnim sudijskim odlukama. Ubrzo nakon toga, srebro za tim donela je Valentina Keri nakon poraza od Turkinje Tačildiz Bedihu.

Danijel Memedovski trijumfovao je nad Danilo Petinom iz Ukrajine, a Nemanja Knežić pružio je izuzetnu borbu uprkos teškom meču, povredi i medicinskoj intervenciji, osvojivši srebro u meču protiv Hrvata Ivana Bertića.

Aleksandar Menković i Saida Bukvić postali su vicešampioni sveta. Menković je vodio tokom meča, ali je nažalost izgubio usled minus poena, što je Turčina Duzenli Berka dovelo do zlatne medalje. Saida Bukvić vratiće se kao vicešampionka sveta, nakon što je u teškoj borbi protiv takmičarke Francuske izgubila jednoglasnom odlukom sudija. 

Pored ovih izuzetnih rezultata, sedmostruki svetski šampion i dvostruki evropski prvak, Aleksandar Konovalov, oprostio se od WAKO ringa i amaterskih takmičenja osvojivši bronzanu medalju na ovom prvenstvu. Tim povodom, dobio je posebno priznanje za svoj izuzetan doprinos svetskom kik boksu od predsednika WAKO federacije Roja Bejkera.

Ovaj uspeh samo je potvrda statusa kik-boksa kao najtrofejnijeg borilačkog neolimpijskog sporta, a reprezentacija Srbije još jednom je pokazala svoju izuzetnu snagu i kvalitet na svetskoj sceni.