Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolo klasik u Zagrebu: Srbija i Mađarska u borbi za prolaz u polufinale Evropskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 09:25
Strahinja Rašović MN Press
Strahinja Rašović

Vaterpolo reprezentacija Srbije đostvarila je sve pobede tokom dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, a u borbi za plasman u polufinale "delfini" će se od 15.00 časova boriti protiv selekcije Mađarske.

Rival u ovaj duel ulazi sa jednom pobedom manje, imajući u vidu da ga je na startu takmičenja savladala Grčka, ali i sa titulom aktuelnog svetskog šampiona, što znači da nikakvog opuštanja kod igrača selektora Uroša Stefanovića ne sme da bude.

Mađari u Hrvatsku jesu došli u izmenjenom satavu, budući da su već obezbedili olimpijsku vizu, ali su i pored toga pokazali veliki kvalitet na koji upozorava Strahinja Rašović.

"Imaju odličan tim sastavljen od mladih igrača, ali i sa momcima koji su igrali i na ranijim takmičenjima. Počinjemo iz početka, a model je isti - snažan pristup, koncentrisan bez stajanja, od početka do kraja. Pobedili su u jakoj grupi u kojoj su bili Grčka i Italija, što znači da je i ovaj sastav veoma kvalitetan. Ponavljam, imaju kvalitet, igraju za Mađarsku i zna se šta ta zemlja predstavlja u istoriji vaterpola. Istakao bih centra Haraija, braću Vigvari, Nađija koji je vođa ekipe", naglašava Rašović, dok debitant Vuk Milojević dodaje:

MN Press

Vuk Milojević

"Ima tu dosta mladih igrača sa kojima sam se susretao u mlađim kategorijama. Da nisu kvalitet ne bi bili tu. Krasi ih ekipna igra, borbenost, zaslužuj sav respekt. Međutim, spremali smo se za ovaj meč, daćemo sve od sebe. Jeste utakmica u kojoj nema prava na grešku ali mislim da smo mi na pravom putu".

Novi vaterpolo klasik nosi sa sobom veliki ulog jer će tim koji pobedi ostati u borbi za medalju, a za Srbiju je značajno i to što sa ovog takmičenja samo šampion dobija prohodnost na olimpijski turnir, a upravo je to ono što "delfinima" treba.

Ukoliko, pak, u tome ne uspeju, priliku za poprvani će imati već od 2. do 18. feruara kada se u Dohi održava Svetsko prvenstvo odakle će se četiri nacionalna tima plasirati na Olimpijske igre u Pariz.