Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Srbije od sutra na turniru u Budimpešti: Selektor Stevanović saopštio spisak

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.12.2023 11:41
Uroš Stevanović MN Press
Uroš Stevanović

Vaterpolo reprezentacija Srbije učestvovaće od 18. do 21. decembra na E-ON kupu u Budimpešti, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

Rivali najboljim srpskim vaterpolistima na turniru u glavnom gradu Mađarske će, pored domaće selekcije, biti još Nemačka, Španija i Rumunija.

Vaterpolisti Srbije prethodnih dana pripremali su se u Kragujevcu, a selektor Uroš Stevanović odlučio je da na turniru u Budimpešti učestvuju sledeći igrači: Radoslav Filipović (Oradea), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac), Bogdan Gavrilović (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnićki), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Filip Janković (Radnički), Nikola Lukić (Novi Beograd), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan) i Luka Gladović (Partizan).

U saopštenju se navodi da su zbog povreda izostali Branislav Mitrović, Sava Ranđelović, Đorđe Lazić, Nikola Jakšić i Đorđe Vučinić, koji će sa radom nastaviti i za vreme turnira u Budimpešti.

Vaterpolisti Srbije se pripremaju za EP, koje će od četvrtog do 16. januara naredne godine biti održano u Hrvatskoj, a VSS je saopštio da je ženska vaterpolo reprezentacija Srbije u holandskom Zjastu završila sa pripremama za EP.