Vesti iz ostalih sportova

Najbolja mlada atletičarka Evrope najavila nove titule: Nastaviću da radim i biću još bolja!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2023 09:15
Najbolja mlada atletičarka Evrope najavila nove titule: Nastaviću da radim i biću još bolja! Guliver/Sven Beyrich SPP

Veliko priznanje pripalo je sinoć Angelini Topić (18) na gala večeri Evropske atletike, gde je proglašena za "Zvezdu u usponu", u izboru stručnog žirija, novinara i navijača. 

Srpska atletičarka i naslednica slavnog skakača u vis Dragutina Topića, ove godine osvojila titulu šampiona Evrope u juniorskoj konkurenciji. Bila je treća na mitingu Dijamantske lige. Sedma na Svetskom prvenstvu za seniore i četvrta na Evropskom dvoranskom šampionatu. Da bi sjajnu formu potvrdila još jednom, na početku meseca, kada je overila plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Posle lepog priznanja u Litvaniji, najbolja mlada atletičarka Evrope bila je kao i obično skromna. A, priliku je iskoristila da pohvali i ostale atletičare.

"Pretpostavljam da je to bio najneočekivaniji rezultat koji sam ostvarila ikada. Sećam se pre takmičenja da sam rekla da ću samo da izađem i da će da mi bude zabavno. To sam i uradila. I pretpostavljam da Bog ima svoje puteve. Kao što sam rekla, isuskstvo koje sam stekla je neverovatno i ne bih ga ni za šta menjala. Hoću da kažem da je čast samo što sam ovde sa toliko neverovatnih i talentovanih ljudi, to je nešto za mene sjajno. Mnogi drugi zaslužuju da budu tu gde sam sada ja, zato što imamo predivnu generaciju toliko talentovanih atletičara. Hoću da vam se zahvalim i nastaviću da radim da budem još bolja!", rekla je Angelina Topić.
 

 

 

Skakačica u vis, podsetimo, osvojila je prestižnu nagradu u veoma jakoj konkurenciji, gde su za titulu borila imena poput: Rasidat Adeleke, Agate Kaune, Olivija Girt, Larisa Japićino, Jana Koščak, Silja Kosonen, Nina Čioma Endubisi, Alida van Dalen i Odri Vero.