Vesti iz ostalih sportova

Izrael, za sada, ostaje domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu: LEN prati događaje na Bliskom istoku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2023 18:25
Izrael, za sada, ostaje domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu: LEN prati događaje na Bliskom istoku Guliver

Mada svetski eksperti za međunarodnu politiku ne vide skoriji kraj oružanih sukoba Izraela i Palestinaca iz oblasti Gaze, vrhuška Evropske plivačke i vaterpolo federacije ne razmišlja da Izraelcima oduzme organizaciju šampionata Starog kontinenta zakazanog za januar sledeće godine u tamošnjoj Netanji (3-16). 

Barem ne u ovom trenutku, što ne isključuje drugačiji rasplet ako situacija na terenu u međuvremenu ne postane bezbedna za igrače, stručne štabove, čelnike Saveza, medije... 

"U svetlu trenutne situacije u Izraelu, LEN je u aktivnim razgovorima sa lokalnim organizacionim komitetom Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje bi trebalo da se održi u Netaniji od 3. do 16. januara 2024. Naše misli i podrška idu žrtvama i svima onima čiji su životi pogođeni aktima nasilja", navodi se u saopštenju LEN.

U nastavku pisanog obraćanja javnosti stoji i da će se ova sportska organizacija uskoro ponovo oglasiti. 

"Obe organizacije će nastaviti da pažljivo prate situaciju i njen potencijalni uticaj, kao i da istražuju sve opcije pre nego što donesu odluku o domaćinstvu takmičenja. Obezbeđivanje bezbednih uslova za ekipe koje učestvuju, službena lica i gledaoce biće naš glavni prioritet. LEN i Vaterpolo savez Izraela ostaće u kontaktu sa svim timovima i pružiće najnovije informacije o situaciji što je pre moguće, nakon što se usaglasi pravac delovanja sa svim zainteresovanim stranama", zaključuje se u saopštenju povodom EP 2024. 

Vaterpolisti Srbije igraće protiv Nemačke, Izraela i Malte u grupi C Divizije dva Evropskog prvenstva, a ukoliko osvoje prvo mesto u grupi, "delfini" bi se u osmini finala ukrstili sa poslednjim sastavom iz A grupe. U projektovanom četvrtfinalu sačekao bi ih osvajač B grupe.