Vesti iz odbojke

Kolaković: Agresivno protiv svih rivala na Evropskom prvenstvu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.08.2023 20:15
Kolaković: Agresivno protiv svih rivala na Evropskom prvenstvu MN Press

Selektor odbojkaša Srbije, Igor Kolaković, izjavio je danas, pred početak Evropskog prvenstva, da njegovi igrači moraju da protiv svih selekcija igraju agresivno.

Odbojkaši reprezentacije Srbije sutra od 21 sat igraju sa selekcijom Švajcarske na startu Evropskog prvenstva:

"Moramo da uvažavamo sve protivnike, da protiv svih igramo agresivno. Švajcarce ne znamo, sigurno na početku šampionata jesu protivnik koji će zavredeti našu pažnju. Evropsko prvenstvo se ne dešava svaki dan i mislim da su svi igrači svesni toga. Stariji to bolje razumeju, dok mlađima treba pomoći jer je ovo velika scena. Za njih nešto nepoznato", istakao je Kolaković.

Naveo je da većih problema u rosteru nema:

"Ivović nije doputovao sa nama, zbog stomačnog virusa je ostao u Srbiji da se zaleči. Kovačević nije imao tešku povredu, ali gajimo nade da će tokom šampionata moći da nam pomogne. Na raspolaganju imamo dva primača, to su Kujundžić i Perić. Ono što su pokazali tokom priprema jeste garant da smo na toj poziciji dobro pokriveni", konstatovao je Kolaković.

 

 

Bloker Marko Podraščanin se nada da ovaj tim može da dođe do finalnog dela takmičenja u Rimu:

"Ne poznajemo toliko selekciju Švajcarske. Kao i na svakom turniru, prva utakmica može da bude čudna. Pored toga što smo favoriti, to moramo da opravdamo na terenu. Rođendanska želja mi je da odemo do tog Rima i mislim da ćemo se svi potruditi da to ostvarimo", zaključio je Podraščanin.

Muška seniorska reprezentacija Srbije, odigraće prva tri meča u A grupi u Peruđi, a preostala dva u Ankoni. Srbija će drugu utakmicu odigrati u četvrtak, 31. avgusta protiv Belgije (18.00), a treću u petak, 1. septembra protiv Italije (21.00). Srbija će u Ankoni u ponedeljak, 4. septembra, igrati protiv Estonije (18.00), a u utorak, 5. septembra protiv Nemačke (21.00).