Vesti iz odbojke

Mirne su nam glave pred meč sa Švedskom: Katarina Lazović veruje u odbojkašice Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2023 18:06
Mirne su nam glave pred meč sa Švedskom: Katarina Lazović veruje u odbojkašice Srbije Guliver

Najbolje odbojkašice Srbije izdominirale su u grupnoj fazi Evropskog prvesntva, pa su sa pet skoro pa maksimalnih pobeda sa prvog mesta "ušetale" u osminu finala, gde su aktuelne evropske vicešampionke za rivala, 28. avgusta u Briselu (17.00, Arena 3 Premium), dobile selekciju Švedske. 

U teoriji, ekipa selektorski predvođena od Itaolijana Žovanija Gvidetija ne bi trebalo da ima problema da eliminiše Nordijke, pogotovo što su "orlice" nenadano dobile dan više za odmor i uigravanje

"Igramo u ponedeljak, tako da smo u petak imale slobodan dan. To na nam je prijalo. U subotu smo radile malo teretanu, malo sa loptom, tako da se spremamo za meč", kaže Katarina Lazović.

Šveđanke su završile na četvrtom mestu grupe C i tako u zadnji čas izašle na mrežu sa Tijanom Bošković i devojkama, a u borbi sa osvajačicama poslednjeg Svetskog prvenstva najviše računaju na znanje i veštine Izabel Hak. 

"Svi znamo da je ona dobar napadač i igrač, zato ćemo njoj posvetiti najviše pažnje. Ima dobar servis, dobar napad, ali znamo svoj kvalitet i znamo da jedan igrač teško može da dobije utakmicu. Mi ćemo uči u meč maksimalno koncentrisane, znamo da je svaka odlučujuća. Mirne su nam glavne pred taj meč ", dodala je srpska primačica servisa. 

Evropsko prvenstvo za odbojkašice, osmina finala 

BRISEL

27. avgust

Turska - Belgija 3:1

Poljska - Nemačka 3:0

28. avgust

Srbija - Švedska 17.00

Češka - Ukrajina 20.00

FIRENCA

26. avgust

Francuska - Rumunija 3:1

Italija - Španija 3:0

27. avgust

Holandija - Švajcarska 3:0

Bugarska - Slovačka 21.00