UEFA Liga Evrope

Odbojkašice Srbije na terenu dan kasnije od predviđenog: Organizatori prvenstva Evrope promenili datum meča osmine finala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2023 13:17
Odbojkašice Srbije na terenu dan kasnije od predviđenog: Organizatori prvenstva Evrope promenili datum meča osmine finala MN Press

Odlukom organizatora Evropskog prvenstva za odbojkašice u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji, reprezentacija Srbije će utakmicu osmine finala sa Švedskom igrati u ponedeljak, 28. avgusta (17.00). Umesto dan ranije, kako je to predviđao prvobitni raspored takmičenja. 

Tako će selektor Đovani Gvideti i devojke imati 24 sata više za obnovu energije i fizičko-mentalnu pripremu za početak nokaut runde šampionata, na kom aktuelne kontinentalne vicešampionke žele da prošlogodišnju svetsku titulu upare sa evropskim trofejom.

Za sada im odlično ide, jer su "orlice" u Top 16 prošle kao prvoplasirane u svojoj grupi, sa maksimalnim učinkom u mečevima sa Mađaricama, Poljakinjama, Slovenkama, Ukrajinkama i Belgijankama. 

Ako opravdaju ulogu apsolutnog favorita, Maja Ognjenović, Tijana Bošković i ostale naše dame za Top 8 igraće sa boljim iz susreta Češka - Ukrajina, koji se takođe igra u ponedeljak. Brisel je poprište oba, a isti belgijski grad mogao bi da bude domaćin Srbiji i u projektovanom četvrtfinalu. 

Evropsko prvenstvo za odbojkašice, mečevi osmine finala

BRISEL

27. avgust

Turska - Belgija 17.00

Poljska - Nemačka 20.00

28. avgust

Srbija - Švedska 17.00

Češka - Ukrajina 20.00

FIRENCA

26. avgust

Francuska - Rumunija 18.00

Italija - Španija 21.00

27. avgust

Holandija - Švajcarska 18.00

Bugarska - Slovačka 21.00