Vesti iz odbojke

Evropsko prvenstvo za odbojkašice na Areni: Srbija protiv Belgije čuva maksimalu i čeka sledećeg rivala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2023 13:57
Evropsko prvenstvo za odbojkašice na Areni: Srbija protiv Belgije čuva maksimalu i čeka sledećeg rivala MN Press

Najbolje odbojkašice Srbije večeras u Gentu zaključuju svoje nastupe u Gentu, sa željom da pre selidbe u drugi belgijski grad (Brisel) dobiju i zadnju od pet utakmica A grupe (20.00, TV Arena sport 2). Odnosno, Belgijankama pokažu ono što su pre toga Mađaricama, Slovenkama, Poljakinjama i Ukrajinkama - da kao aktuelne svetske prvakinje imaju puno pravo da i na ovom EP pucaju na najviši plasman.  

Kratkoročni cilj, zvani prolazak u osminu finala takmičenja u Belgiji, Estoniji, Nemačkoj i Italiji na vreme je precrtan, pa bi ovaj duel trebalo da posluži selerktoru Đovaniju Gvidetiju, kapitenki Maji Ognjenović, prvoj poenterki tima Tijani Bošković i ostalima za zatezanje igre tamo gde je to potrebno.

Za razliku od bodovnog učinka ona nije uvek bila savršena, što je normalno, pa čak i poželjno u ovoj fazi šampionata, jer veliki timovi formu tempiraju za odsudne bitke u borbi za medalje, pa ne treba sumnjati da su to zdrava logika i računica i osvajačica srebrnog odličja sa prethodnog EP. 

U teoriji, duel sa domaćim sastavom trebalo bi da bude idealna podloška za to, imajući u vidu razliku u kvalitetu, kao i činjenicu da ni rivalke ne moraju da zapinju iz sve snage, jer su već prošle u nokaut rundu. Isto se odnosi i na međusobni skor, pošto je tradicija na strani Srpkinja, koje su večerašnje rivalke "upecale" i u grupnoj gazi poslednjeg kontinentalnog prvenstva. 

Pola posla biće završeno ako srpska odbrana bude spremna da dočekuje udarce Brit Herbots, ubedljivo najefikasnije reprezentativke Belgije u dosadašnjem toku turnira. Još važnije je ko će sledeći na crtu našim devojkama, kao četvrti tim na konačnoj tabeli grupe C u Dizeldorhu.

Trenutno je Češka najbliža sudaru sa "orlicama", mada isti učinak (2-2) imaju i odbojkašice Nemačke i Švedske. 

Evropsko prvenstvo za odbojkašice, mečevi 5. kola A grupe

četvrtak

Poljska - Ukrajina 17.00 (TV Arena sport 2)

Srbija - Belgija 20.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore