Vesti iz odbojke

Amerikanci pobedili Italiju i idu na megdan Poljskoj za trofej Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2023 22:21
Amerikanci pobedili Italiju i idu na megdan Poljskoj za trofej Lige nacija Guliver

Poljska je očekivano pobedila Japan, a u nedleju od 20.00 časova u Gdanjsku će za trofej Lige nacija igrati protiv SAD. Amerikanci su u sjajnoj partiji deklasirali svetske i evropske prvajke Italijane 3:0 (25:19, 25:18, 25:19) i zakazali duel za trofej sa izabranicima selektora Nikole Grbića.

Amerikanci su držali kontrolu u svojim rukama od sredine prvog seta, pa sve do kraja. Azuri su u uvodnom periodu dobro startovali, poveli su 13:10, ali su im rivali odmah odgovorili - stigli do izjednačenja, a onda i skroz okrenuli situaciju na terenu na svoju vodenicu.

U drugom setu se Italija držala do 10:10, da bi posle toga protivnik podigao nivo igre i odlepio se na nekoliko poena razlike. Na kraju seta je bilo maksimalnih plus sedam. U trećem periodu su Italijani već bili psihički potpuno slomljeni, Amerika je povela 8:4 i čini se već tada završila posao.

 

 

Najzaslužniji za ubedljiv trijumf bio Met Anderson sa 17 poena, pratio ga je Tomas Džaške sa jednim manje. Tori De Falko je doprineo sa 11 poena. Nemoć Italije vidi se i kroz broj poena - nijedan igrač nije bio dvocifreni. Po devet su postigli Mikjeleto, Lavija i Galasi.