Vesti iz odbojke

Odbojkašice Srbije se pobedom oprostile od Lige nacija: Bugarska pala u pet setova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2023 08:25
Odbojkašice Srbije se pobedom oprostile od Lige nacija: Bugarska pala u pet setova MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Bugarskom 3:2 (20:25, 25:16, 25:14, 17:25, 15:4) oprostila se od ovogodišnjeg izdanja u Ligi nacija. Nakon poraza od Dominikanske Republike, naše odbojkašice ostale su bez šanse da se plasiraju na završni turnir ove godine, da bi trijumfom nad "komšinacama" koliko-toliko popravile utisak na kraju takmičenja. 

Sedmi put ove sezone u Ligi nacija, izabranice Đovanija Gvidetija igrale su meč u pet setova. Utisak je da su možda mogle da završe posao ranije, ali je Bugarska u četvrtom setu uspela da se vrati u igru, ali ne i da izbegne poraz u nastavku. Posle gubitka prvog seta, Srpkinje su na krilima Sare Lozo i raspoložene Maje Aleksić vezale dva naredna i povele sa 2:1.

Ali, u nastavku je usledio blagi pad u igri naših devojaka, što su Bugarske iskoristile da dođu do izjednačenja. Selektor je ipak u odlučujućem setu odlučio da na teren pošalje Tijanu Bošković, koja je na kraju predvodila Srbiju do šestog trijumfa u Ligi nacija.

Sara Lozo je sa 17 poena bila najefikasnija u taboru Srbije. Dva manje upisala je Maja Aleksić, Tijana Bošković je brojala do 14, dok je listu strelaca Bugarske predvodila Radostina Marinova sa 18 poena.