Vesti iz odbojke

Poraz odbojkašica Srbije od Dominikane: Završni turnir Lige nacija je nedostižan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 08:34
Poraz odbojkašica Srbije od Dominikane: Završni turnir Lige nacija je nedostižan MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije neće učestvovati na ovogodišnjem završnom turniru Lige nacija, budući da su igračice selektora Đovanija Gvidetija u 3. kolu III sedmice ovog takmičenja poražene od Dominikanske Republike - 2:3 (25:22, 15:25, 25:23, 19:25, 10:15).

Iako je prošlo manje od 24 sata između pobede protiv Nemačke i jutrošnjeg duela protiv Dominikane, ali ni to ne može biti preveliki alibi, jer su rivalke imale još manje vremena za odmor od srpskih odbojašica.

Jednostavno, bio je ovo veoma loš dan dvostrukih svetskih šampionki na turnir u Južnoj Koreji, gde će poslednji susret odigrati u nedelju od 03.30 posle ponoći protiv selekcije Bugarske.

Imale su igračice selektor Gvidetija dva puta prednost u setovima, čak je i Tijana Bošković bila raspoložena sa 31 osvojenim poenom, ali je u uključnim tenucima meča nedostajalo koncentracije i mirnoće, pa su rivalke slavile nakon 121 minuta igre.

"Iskreno, ne znam šta da kažem. Krivo mi je što smo izgubile na ovakav način, mada je utakmica bila dobra. Falilo nam je koncentracije i to nas je  na kraju koštalo poraza", kratko je posle meča prokomentarisala Bojana Milenković koja je najavila borbu do kraja i pobedu u duelu protiv Bugarski.