Vesti iz odbojke

Pobeda protiv Kine dala bi nam krila za sledeće utakmice: Maja Ognjenović u susret trećem vikendu odbojkaške Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2023 17:30
Pobeda protiv Kine dala bi nam krila za sledeće utakmice: Maja Ognjenović u susret trećem vikendu odbojkaške Lige nacija MN Press

Selektor ženske odbojkaške selekcije Srbije, Đovani Gvideti, prvi put ovog leta ima na raspolaganju najjaču postavu, jer su se Maja Ognjenović i Tijana Bošković, u dogovoru sa stručnim štabom odmorile od dugih klupskih sezona i priključile se ekipi pred treći vikend Lige nacija.

Aktuelne svetske šampionke očekaju četiri utakmice u Suvonu, a u prvom meču turnira u Južnoj Koreji igraće sa Kinom. ove srede od 12.00 po srednjeevropskom vremenu.

"Sada nam sledi treća nedelja Lige nacija. Kao što je poznato, Tijana i ja smo se priključile prošle nedelje timu tako da je ekipa kompletirana praktično od četvrtka. Nije bilo nešto previše mnogo vremena imajući u vidu da se tim iz Brazila vratio u utorak i da je sreda bila slobodan dan. Kao što sam rekla, od četvrtka smo praktično odradile dva treninga. U Koreji, uključujući ova dva treninga koja smo imale pred utakmicu. Svi protivnici ove nedelje su nam vrlo dobro poznati. Igrali smo nebrojeno puta i sa Kinom i Bugarskom i Nemačkom i Dominikanskom Republikom", kaže kapitenka Maja Ognjenović. 

Posle dve nedelje takmičenja Srbija ima tri poebede i za mesto na Završnom potrebno je da dobije sva četiri meča u Aziji. 

"Neće biti lak zadatak pred nama zbog toga što se negde očekuju, to jeste cilj je da ostvarimo sve četiri pobede, čak uz neke kalkulacije da iako ostali rezultati budu onako kako mi ne priželjkujemo onda na žalost možda taj odlazak na Finalni turnir bude za nas upitan, ali svakako da ćemo se mi fokusirati na našu igru i ono što je na nama. Videćemo kako će to izgledati", realna je jedna od najcenjenijih tehničarki na svetu. 

Kako Bilo da bilo, Ognjenovićevu raduje zatečeni ambijent u svlačinoci, pogotovo što treba ostati dugo na okupu ovog leta, čiji takmičarski vrhunac će biti šampionat evrope u avgustu i septembru. 

"Sad da se ne ponavljam, nije bilo previše vremena. Ono što sam ja primetila je da je atmosfera u ekipi dobra. Da ekipa iz dana u dan trenira sve bolje, da se upoznajemo sa stručnim štabom koji je poprilično nov za svaku od nas. Nadamo se najboljem rezultatu. Neka aklimatizacija je prošla i prolazi vrlo uspešno tako da nažalost možda najteži protivnik sleduje tog prvog dana, a možda je tako i bolje, ako je to moguće, a verujem da jeste da ta pobeda sutra protiv Kine nam da krila za ove naredne utakmice. Takođe četvrtak nam je slobodan dan što nam ide na ruku pa ćemo videti u nedelju popodne da li ćemo u ponedeljak leteti za Ameriku ili ćemo se možda nažalost vratiti za Beograd", zaključila je 39-godišnja Zrenjaninka. 

MEČEVI SRBIJE, III VIKEND LIGE NACIJA

28. jun

Srbija - Kina 12.00

30. jun

Srbija - Nemačka 8.30 

1. jul

Srbija - Dominikanska republika 03.30

2. jul

Srbija - Bugarska 03.30

Standings provided by Sofascore